Mooie Hiddes is ingeslapen

Tot ons grote verdriet is adoptiekater Hiddes vanmorgen ingeslapen. Wat gaan wij deze bijzondere, mooie en lieve kat missen!

Lieve Hiddes, nu heb je gelukkig geen pijn meer, rust zacht mannetje.

Hieronder het in memoriam van Hiddes.

HIDDES

(1 april 2011 – 6 maart 2020)

Voordat Hiddes in 2015 bij Zwerfdier kwam liep hij in Alkmaar op straat te zwerven. Mooie witte Hiddes, niet doof, maar in het begin heel erg bang. Vanwege die schuwheid was het voor hem beter om naar het adoptieverblijf te verhuizen. Daar kon hij lekker naar buiten – dat was hij als ex-zwerver tenslotte gewend – en zich in de bosjes verstoppen. In een half jaar tijd heeft hij zich daar op wonderbaarlijke wijze ontwikkeld. Hij kreeg heel veel mensenvrienden, want hij bleek dol op aandacht en gezelligheid te zijn.

Hij ging dan ook al vrij snel naar een eigen huisje. Dat was in 2016. Maar na zes weken had hij het daar wel gezien en is hij hem gesmeerd. Af en toe werd hij in de buurt van zijn huisje gesignaleerd, maar hij liet zich niet vangen. Hij gaf er kennelijk de voorkeur aan om op straat te leven en hij redde zich prima. Toch zocht hij in februari 2017 zelf een nieuw huisje uit. Hij kwam daar niet binnen, maar bleef in de tuin. Omdat hij in juni van dat jaar ziek werd en medische zorg nodig had, was het toch beter dat hij weer naar Zwerfdier ging.

Voor ons was hij toen bijna onherkenbaar. Niet alleen was hij flink afgevallen, maar zijn mooie spierwitte vacht was helemaal grijs. Er waren veel was- en kambeurten voor nodig om hem weer toonbaar te maken.

Hiddes ging opnieuw in het adoptieverblijf wonen. En langzaamaan werd hij weer de oude. In de ochtenduren als er werd schoongemaakt zat hij onder de bosjes in de tuin. Alleen de vrijwilligers die hij goed kende mochten hem dan aaien. Maar zodra de middagploeg kwam om te socialiseren was Hiddes van de partij. Dol op knuffels was hij. Ook als er iets lekkers werd uitgedeeld, stond meneertje vooraan in de rij. Van zijn soortgenoten trok hij zich weinig aan, hij was een einzelgänger.

Hiddes had regelmatig last van zijn bek. Zijn gebit werd gesaneerd, maar de vervelende zwarte verdikking naast zijn bek kwam ondanks medicatie elke keer terug. Herhaaldelijk moest hij de kooi in vanwege zo’n kuurtje en wat had hij daar een hekel aan.

De laatste tijd viel het op dat hij veel kwijlde en moeizaam at. Ook verstopte hij zich steeds meer in de bosjes en liet zich nog nauwelijks aaien. Daarom moest hij weer voor onderzoek naar de dierenarts. Helaas bleek hij een grote tumor in zijn bek te hebben. Hem laten inslapen was de enige optie.

Ach Hiddes, wat was je bijzonder en wat hebben wij genoten van je aanwezigheid. Zo spijtig dat wij je, zo jong nog, nu moesten laten gaan. We gaan je missen mooie man! Rust zacht lieve Hiddes.

Namens het adoptieteam,

Miek

6 maart 2020


Adopteer mij

Hiddes

Geslacht
Kater
Geboren
01-04-2011
Opname
28-06-2017
In adoptieplan
28-06-2017
Plaatsbaar
Nee
Hiddes
<     Gizmo
Jackie     >