Sophie is ingeslapen

SOPHIE

1 juli 2006 – 23 januari 2020

Sophie kwam uit Amsterdam. Daar werd ze gevangen door mensen van Stichting Amsterdamse Zwerfkatten. Ze kreeg een S in haar oor getatoeëerd als teken dat ze was gesteriliseerd. Aanvankelijk heeft ze in Amsterdam een tijdje bij een vrijwilliger gewoond. Die heeft geprobeerd om Sophie te socialiseren en geschikt te maken voor herplaatsing. Omdat dit niet lukte, is ze in 2007 naar Stichting Zwerfdier verhuisd, waar ze al vrij snel in het adoptieverblijf mocht gaan wonen.

Sophie is nooit een ‘mensen’-poes geworden. Het hoogst haalbare was één aaitje. Maar vaak deelde ze een tik uit of produceerde ze hard geblaas.

Sophie was vaak buiten te vinden. Maar ze genoot er ook van om lekker binnen op de krabpaal te kroelen. Met haar soortgenoten kon ze heel goed opschieten. Vaak lag ze samen met een andere kat in een mandje of op een krabpaal te slapen. Het witte hartjes-kistje in kamer 7 was haar favoriete plekje en zeker de laatste maanden haar vaste plekje om lekker lang uit te slapen.

Sophie deed altijd goed mee in het kringetje als er kippies werden uitgedeeld. Zodra ze er één te pakken had sjouwde ze dit mee naar een huisje. Want daar at Sophie haar buit altijd op. Sophie was een klein poesje, maar ze kon heel hard miauwen, zeker als er rosbief werd uitgedeeld. Daar was ze gek op.

Vorige week zagen wij dat er slijm uit haar bekje kwam en vandaag ging ze daarom voor onderzoek naar de dierenarts. En volkomen onverwacht bleek het foute boel te zijn: een tumor in haar bek. Haar laten inslapen was de enige optie om lijden te voorkomen. Wij zijn er zeker van dat Sophie tot de laatste dag heeft genoten van haar leventje bij ons. Dat is een troost.

Sophietje, je was nooit nadrukkelijk aanwezig, maar je was er gewoon altijd. Wij gaan je erg missen. Rust zacht lief vrouwtje.

Namens het adoptieteam,

Miek

23 januari 2020

Adopteer mij

Sophie

Geslacht
Poes
Geboren
01-07-2006
Opname
26-09-2007
In adoptieplan
03-11-2007
Plaatsbaar
Nee
Sophie
<     Solar
Tjebbe     >