Tijgertje is ingeslapen op 16-10-2017

In memoriam TIJGERTJE

(1 juli 2000 – 16 oktober 2017)

In het jaar 2000 kwam Tijgertje bij Zwerfdier wonen. Al snel daarna kreeg hij een eigen huis. Hij had het daar wel naar zijn zin. Maar de mensen vonden hem onberekenbaar en omdat er een baby op komst was moest hij weg. Flauw, maar een beetje gelijk hadden ze wel. Want hij vond het inderdaad leuk om af en toe uit te halen naar mensen. En toen hij in maart 2014 in het adoptieverblijf van Zwerfdier ging wonen ook naar soortgenoten. En blazen naar andere katten deed hij graag en vaak.

Maar Tijgertje werd ouder, wijzer, rustiger en veel aardiger. Hij liet zich graag aaien en vond het fijn om op schoot te zitten. Ook een leuk spelletje van hem was op je rug klimmen als je voorover gebukt stond. Zijn dolkjes in je rug waren niet altijd een pretje, maar Tijger genoot. En water drinken uit een lopende kraan was ook een hobby van hem. Onze huisfotograaf won zelfs nog een prijs met een foto van onze slurpende Tijger.

Het afgelopen jaar kwakkelde Tijger steeds meer met zijn gezondheid. Zijn schildklieren werkten niet goed meer en ook zijn nieren functioneerden niet goed. Op een gegeven moment deden de medicijnen hun werk niet meer en Tijger verzwakte. Maar hij had nog zo’n zin in zijn leven dat werd besloten pas in te grijpen als Tijger pijn zou krijgen. En Tijger heeft in zijn ‘reserve’ tijd nog zo genoten. Hij deed nog aan alles mee; speelde zelfs nog af en toe in slow motion met een speelgoedmuis of klom – vaak via de trap – toch nog op het aanrecht om uit de kraan te drinken. Gisteren deed hij nog enthousiast mee met het opvangen van stukjes rosbief die werden uitgedeeld aan de katten die in een kringetje zaten.

Maar vanmorgen ging het mis. Tijger liep opeens mank en liet duidelijk merken dat hij pijn aan zijn poot had. Ook had hij heftige buikkrampen en diarree. Hem laten inslapen was onvermijdelijk.

Lieve lieve Tijgertje. Het is niet onverwacht dat je moest inslapen, maar daarom niet minder verdrietig. Een hele grote troost voor ons is dat je hebt genoten in de jaren dat je bij Zwerfdier hebt gewoond. Je hebt in die tijd alles uit het leven gehaald, tot het laatste moment.

Wat gaan we jou missen! Rust zacht grote schat.

Namens het adoptieteam,

Miek

Geschiedenis van Tijgertje

16 oktober 2017In het jaar 2000 kwam ik bij Zwerfdier wonen. Maar snel daarna kreeg ik een eigen huis. En daar had ik het wel naar mijn zin. Maar de mensen vonden mij onberekenbaar en omdat er een baby op komst was moest ik weg. Flauw, maar een beetje gelijk hadden ze wel. Want ik vind het inderdaad leuk om af en toe uit te halen, naar mensen en nu ik hier woon ook naar soortgenoten. Blazen naar andere katten doe ik graag en vaak. Maar nu ik wat meer ruimte heb en wat ouder en wijzer ben geworden, ben ik wel wat rustiger en veel aardiger geworden hoor. Ik laat mij graag aaien en vind het fijn om op schoot te zitten. Water drinken uit een lopende kraan is ook een hobby van me. Ik ben blij dat ik hier mag blijven wonen.


Tijgertje

Geslacht
Kater
Geboren
01-07-2000
Opname
09-10-2013
In adoptieplan
13-03-2014
Plaatsbaar
Nee
Tijgertje
<     Sophie
Winky     >