Veel te snel is mooie Triss ingeslapen

TRISS

(23 januari 2009 – 28 juni 2020)

Mooie Triss liep lange tijd rond op de vindplaats. Uiteindelijk werd ze in januari 2020 gevangen met een vangkooi en naar Stichting Zwerfdier gebracht. Bij binnenkomst was ze erg van slag. Ze woonde een paar maanden in kamer 4 en daar ging ze met hele kleine stapjes vooruit. Mensen bleef ze spannend vinden, maar als ze de kamer in kwamen toonde zij interesse en wilde wel graag aandacht. Dan kroelde ze met haar lijfje tegen de kooi. Zodra echter de deur van de kooi werd opengemaakt vond ze het eng en rende dan weg. Als de verzorgers voer neerzetten, liet ze zich wel aaien.

Omdat de gezondheid van Triss niet goed was (haar nieren werkten niet goed en ook had ze schildklierproblemen) werd besloten Triss naar het adoptieverblijf te verhuizen. Wij hadden hoop dat daar het knopje om zou gaan. Ze vond het fijn om buiten te komen en wij dachten dat ze het naar haar zin zou krijgen in de tuin van het adoptieverblijf, want ze was graag buiten.

Het leek erop dat het plan zou slagen. Zodra Triss in het adoptieverblijf de kooi uit mocht rende ze naar buiten. De eerste dag zat ze nog onder een bosje, maar de dagen daarna lag ze heerlijk in het zonnetje. Ze blies en gromde tegen de katten die in haar buurt kwamen, maar verder werden die door haar genegeerd. Mensen vond ze nog een beetje eng, maar ze reageerde niet meer paniekerig. Dat ging al snel de goede kant op.

Maar op zondagmiddag ging het mis. Triss lag slap in de tuin. Het infuus dat ze kreeg werkte niet en kort daarna kreeg ze een epileptische aanval. Onderzoek door de dierenarts wees uit dat Triss een te hoge bloeddruk had en daardoor hartfalen en epileptische aanvallen. Haar laten inslapen was de enige optie.

Ach lieve mooie Triss, maar een weekje heb je kunnen genieten van het adoptieverblijf. Wat hadden wij jou graag nog een mooie tijd daar gegund. Het heeft helaas niet zo mogen zijn.

Dag lief meisje, rust zacht.

Namens het adoptieteam,

Miek

28 juni 2020

Adopteer mij

Triss

Geslacht
Poes
Geboren
23-01-2009
Opname
23-01-2020
In adoptieplan
22-06-2020
Plaatsbaar
Nee
Triss
<     Tjebbe
Vonnie     >