Viktor

In memoriam

Viktor (7 juni 2012 - 23 november 2023)

Viktor was nog heel erg jong toen hij bij zijn moeder werd weggehaald om in een eigen huisje te gaan wonen. Zijn moeder heeft daardoor niet voldoende tijd gehad om hem allerlei dingen te leren. En dat verklaarde waarom hij niet zindelijk was.

Hij had het best naar zijn zin in zijn huisje. Hij ging daar af en toe naar buiten, haalde een knuffel bij zijn baasjes en met de andere kat die daar woonde kon hij ook goed opschieten. Maar toen hij zelfs in bed ging plassen moesten zijn baasjes tot hun spijt besluiten dat het beter was hem naar Zwerfdier te brengen.

De eerste tijd bij ons is hij erg ziek geweest, maar gelukkig knapte hij op. Wel moest hij levenslang op nierdieet. Viktor werd in september 2023 toegevoegd aan het adoptieplan, maar kon niet in het grote verblijf wonen, omdat daar een mix van gewone en blaasbrokken wordt geserveerd. In kamer 4 zitten meer katten die nierbrokjes krijgen en daarom mocht Viktor daar gaan wonen.

En Viktor had het naar zin. Hij was vrolijk, nam graag knuffels in ontvangst en ging goed om met de andere katten. Zijn verzorgers vonden Viktor een lieve kat.

Maar de laatste weken viel het op dat Viktor minder actief werd en veel sliep. Hij at slecht en kreeg een wat opgezette buik. Daarom ging hij voor onderzoek naar de dierenarts. Helaas werd daar ontdekt dat zijn buik vol vocht zat. Dat duidt op nierfalen en om hem een lijdensweg te besparen is besloten hem te laten inslapen.

Ach lief aandoenlijk mannetje, wat zijn wij verdrietig. Want wat was jij een vrolijke kater. We hadden je zo veel meer tijd gegund. We gaan je heel erg missen.

Dag Viktor, rust zacht.

Namens het Adoptieteam,

Miek

23 november 2023

Adopteer mij

Viktor

Geslacht
Kater
Geboren
07-06-2012
Opname
29-03-2023
In adoptieplan
13-09-2023
Plaatsbaar
Nee
Viktor

Viktor
<     Teun (Directeur)
Vonnie     >