Tot ons grote verdriet is Zoltan ingeslapen

ZOLTAN

(15 maart 2003 – 12 maart 2018)
Zoltan woonde samen met zijn broer Humphrey in een huis. Maar toen hun baasje overleed, zijn ze naar Zwerfdier gebracht. Humphrey is vrij snel naar een eigen huisje vertrokken, maar Zoltan deed aan wildplassen en ook poepen deed hij niet altijd op de bak. Daarom kon hij niet geplaatst worden en werd besloten dat hij in het adoptieverblijf mocht gaan wonen. In het voorjaar van 2013 heeft hij een soort toeval of hersenbloeding gehad. Maar het zou ook een gevolg van middenoorontsteking kunnen zijn geweest. Gelukkig heeft hij daaraan niets overgehouden.

Zoltan had het enorm naar zijn zin in het adoptieverblijf. Hij kon heel goed opschieten met zijn medebewoners. Regelmatig lag hij samen met een andere kat in één mandje te slapen. Vooral Jazz was zijn grote vriendin. Maar Jazz was ook wel een concurrente als er een schoot beschikbaar was. Want daar was hij dol op. Zodra je op de grond ging zitten, klom hij op je schoot en liet zich lekker opvrijen. Zoltan was ook lui. Als de vrijwilligers in de ochtenduren bezig waren met de schoonmaak, draaide hij zich nog eens lekker om en sliep verder in een mandje of een holletje van een krabpaal. Pas tegen het eind van de ochtend, als de bakjes met brokken werden aangevuld, stond meneertje vooraan in de rij om toch vooral verse brokken te gaan nuttigen. Ook was hij regelmatig in de tuin te vinden. Hij genoot ervan om daar in het zonnetje te liggen.

De laatste tijd viel het op dat Zoltan erg was afgevallen. Hij at slecht en leek ook wat lusteloos te zijn. Daarom ging hij voor controle naar de dierenarts. Toen bleek het foute boel te zijn, de dierenarts constateerde nierfalen. Zoltan laten inslapen was de enige optie.

Ach lieve gekke Zoltan, wat gaan we je missen. Het is voor ons een troost te weten dat je zo hebt genoten van je tijd in het adoptieverblijf.

Rust zacht lieve jongen.

Namens het adoptieteam,
Miek

12 maart 2018

Zoltan

Geslacht
Kater
Geboren
15-03-2003
Opname
22-03-2013
In adoptieplan
10-09-2013
Plaatsbaar
Nee
Zoltan
<     Winky