Roosje (voorheen Wassie)

Wassie heet nu Roosje en is een ouder blind poesje. Ik was totaal niet van plan om er een kat bij te nemen, "maar waarom neem je dan een blinde kat" krijg ik van diverse mensen te horen. Het had zo moeten zijn, na het schoonmaken van het verblijf waar Roosje zat bleef zij de hele dag door mijn hoofd spoken. De volgende dag heel vroeg om 5 uur `sochtends was ik klaar wakker en besloot op internet te googlen over blinde katten. Gelijk de mail bekeken en door Roosje had ik een voor mij heel belangrijk mailtje op tijd gelezen zodat ik diezelfde ochtend nog iets fantastisch kon doen. Zodoende besloot ik dat Roosje als dank bij mij mocht wonen. Maar het is bijzonder om te zien hoe een blinde kat zo gauw de weg weet in je huis, met 2 dagen wist zij de weg. Helaas moest zij `snachts en als ik weg ging wel in de kattenkamer want ik heb nog 3 katten en die moesten wel wennen. De 2 zussen Wiske en Borra liepen eerst wat bangig voor haar weg en Moussie ging de confrontatie aan en wilde nog wel een mep uitdelen maar Roosje staat wel haar mannetje (omdat ze niks ziet kan ze niet vluchten). Met 6 weken waren de katten genoeg gewend en loopt alles door elkaar en alle deuren blijven open. De andere katten vonden haar vast bedreigend omdat zij met grote blinde ogen op hun afloopt. Omdat zij geen diepte kan zien kan ze slecht naar beneden komen dus heb ik twee afstapjes voor de bank gezet. Roosje zit met het mooie weer graag even buiten wat geen probleem is op mijn afgesloten balkon. Zij is een lief aanhalig beestje en lijkt nergens bang voor. Borra en Wiske accepteren haar goed en Moussie mept niet meer maar geeft haar een corrigerend tikje als zij voor zijn voeten loopt.

Roosje (voorheen Wassie)