Amaja zoekt een bovenwoning

Kijk eens wat een mooie kleurtjes ik in mijn vacht heb? Ze noemen mij wel een schildpadpoes.

Lange tijd liep ik buiten te zwerven. Dat was geen fijne tijd voor mij. Zo goed en zo kwaad als het kon zorgde ik voor mijzelf. Mensen in mijn omgeving zagen dat ik twee kittens had gekregen. Zij vonden het buitenleven onverantwoord en hebben ons naar Stichting Zwerfdier gebracht. Bij binnenkomst was ik nogal van slag. Maar toch was ik blij met de veilige omgeving en goede verzorging. Mijn kittens heb ik goed verzorgd, ik was een goede moeder. Langzaam aan begon ik te wennen aan mijn nieuwe situatie. Ik liet mij voorzichtig aanhalen en genoot daarvan.

Toen ben ik naar een huisje gegaan. Daar was ik terughoudend naar de mensen in huis. Later verschool ik mij in de kruipruimte van de woning. ’s Nachts kwam ik naar boven om te eten. De mensen vonden dat geen goede situatie. Ik liet mij moeilijk vangen maar uiteindelijk ben ik naar Zwerfdier gebracht. Daar was ik direct weer helemaal thuis. Ik liet mij weer vertroetelen door mijn verzorgers alsof er niks gebeurd was.

Nu mag ik weer op zoek naar een nieuw huisje. Belangrijk is te weten dat ik mij het prettigst voel in een veilige, overzichtelijke omgeving. Graag lig ik in een hoog mandje waarin ik mij geborgen voel. Hierin laat ik mij heel goed aaien en geniet ik van de aandacht. Wel kom ik graag naar beneden als de voerronde voorbij komt. Want ik ben namelijk dol op natvoer!

Mijn karakter is bescheiden en lief. Ik ben nogal schrikachtig aangelegd. Aaien vind ik leuk maar ik kom de aaitjes (nog) niet zelf bij je halen. Als ik jou nog niet ken, reageer ik wat terughoudend naar jou. Houd je daar rekening mee als je naar mij komt kijken? Kinderen vind ik niet leuk. Van andere dieren trek ik mij weinig aan.

Ben jij gewend om met verlegen katten om te gaan? Heb jij de tijd en het geduld om mij rustig te laten wennen aan een nieuwe situatie? Gun jij mij een tweede kans? Dan ben je van harte welkom om kennis met mij te maken. Hartelijke groetjes van Amaja.

Amaja   -   gereserveerd

Geslacht
Poes
Geboren
01-04-2013
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Nee
Amaja

Amaja in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

Bailey     >