Andrea zoekt een huis met tuin bij een andere sociale kat

“Ik ben een verlegen poes”

Mijn naam is Andrea. In het Grieks betekent mijn mooie naam ‘dapper’. Die naam past goed bij mij. Ik doe namelijk dapper mijn best om meer zelfvertrouwen te krijgen. En met jouw hulp gaat dat vast lukken!

Samen met ongeveer 20 katten woonde ik in een huis. Toen ons baasje overleed, ben ik naar het dierenasiel in Leiden gebracht. Dat zat overvol. Daarom ben ik door Stichting Zwerfdier opgevangen. Gelukkig was daar wel plek voor mij. Bij binnenkomst was ik van slag. Daarom mocht ik in het grote adoptieverblijf gaan wonen. Voor verlegen katten net als ik is dat een ideale plek vanwege de vele verstopplekjes.

Mijn karakter is verlegen en terughoudend naar mensen. Ik ben niet goed gesocialiseerd. Dit komt waarschijnlijk omdat ik in mijn huisje de aandacht moest delen met heel veel andere katten. Daardoor kwam ik aandacht tekort. Mijn verzorgers proberen mij te aaien. Dat laat ik toe maar alleen als dat langzaam en voorzichtig gaat. Als ik over mijn kopje geaaid word, vind ik dat stiekem best fijn. Soms geef ik zelfs knipoogjes. Ook speel ik af en toe als niemand het ziet met een balletje. Toch is er nog een weg te gaan in mijn socialisatieproces.

Graag wil ik naar een huis met een tuin. Andere katten vind ik heel leuk. Daarom is het belangrijk dat in mijn nieuwe huisje minimaal één andere sociale kat woont. Waarmee ik bevriend kan raken. Maar meerdere katten mag ook hoor. Dat ben ik tenslotte gewend! Aan honden ben ik niet gewend. Dus naar een huisje met honden wil ik niet. Het liefst woon ik bij 1 of 2 geduldige volwassenen in huis. Kinderen zijn te druk voor mij. Daarom wil ik in een huisje zonder kinderen wonen.

BELANGRIJK: Ik zoek een rustig huisje met baasjes die ervaring hebben in het omgaan met katten zoals ik. Baasjes die tijd, geduld en vooral begrip hebben voor mijn gedrag. Houd je er goed rekening mee dat ik in het begin een terugslag in mijn gedrag zal krijgen? En dat die best wel lang kan gaan duren?

Lekkere hapjes zoals blikvoer of kittenbrokjes vind ik heerlijk. Daarmee kan je mij echt paaien. Dat kan dan ook goed gebruikt worden in mijn socialisatieproces.

Ben jij het ervaren kattenbaasje dat mij een mooie toekomst kan geven in een fijn huisje? Heb jij tijd en geduld om met mij om te gaan? Ook al duurt het misschien lang voor ik gewend ben? En heb jij één of meer kattenmaatjes voor mij? En een heerlijke tuin? Wie weet mag ik dan wel bij jou wonen.

Kom je gauw naar mij kijken? Houd je er rekening mee dat ik verlegen ben als je mij voor het eerst ziet? Nog even een geheimpje. Ik heb namelijk geen staart. Hoe dat is gebeurd weet ik niet meer. Maar dan ben je in ieder geval niet verrast als je me ziet. Knipoogje van Andrea.

P.S. Tot ik een huisje gevonden heb, mag ik in het grote adoptieverblijf wonen.Andrea   -   geplaatst

Geslacht
Poes
Geboren
01-08-2017
Opname
18-08-2020
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Andrea

Andrea

Andrea

Andrea
Barry     >