Axel zoekt samen met Aron een huis met een tuin

“Ik ben een lieve verlegen speelse kater”

Hoi, ik ben Axel. Nu denk jij natuurlijk direct aan Axl Rose. Je weet wel, die zanger van Guns ’n Roses. Ken je hun liedje Paradise City? Dat is mijn lievelings! Want ik wil dolgraag naar een eigen ‘Paradise City’! Dus als jij daar woont, ben ik jouw kat!!

Mijn baasje kon niet meer voor mijn broer Aron en mij zorgen. Daarom zijn wij naar Stichting Zwerfdier gebracht. In het begin moesten wij erg wennen. Wij waren dan ook best wel van slag. Inmiddels zijn we gewend. En zijn we toe aan een nieuw heerlijk huisje voor ons tweeën. Misschien wel bij jou?!

Jij bent vast wel benieuwd wat voor type kat ik ben. Nou, hier komt ie! Ik ben een lieve en verlegen kat. Voor mensen die ik niet ken, ben ik verlegen. Er is nog wel een weg te gaan in mijn socialisatieproces. Om mij daarmee te helpen, heb ik een gouden tip: Paai mij met lekkere hapjes! Ik ben bijvoorbeeld dol op liquid snack. Dat lik ik van je vinger, mjam, mjam. Ook houd ik van snoepstaafjes. Die pak ik zo vanuit je hand. Leuk hè?

Goed nieuws! Ik laat mij aaien door mijn vaste verzorgers. Dan geniet ik met volle teugen. Maar het kost tijd dat ik jou vertrouw. Maar áls ik jou eenmaal vertrouw, komt het heus goed tussen ons. Oeps, vergeet ik bijna te vertellen dat ik ook nieuwsgierig, vrolijk en speels ben. Samen met Aron haal ik de grappigste capriolen uit. Ja, wij houden wel van wat avontuur. Lachen joh!

Zal ik iets leuks vertellen? Als een verzorger haar vinger uitsteekt, snuffel ik daaraan. Vervolgens tik ik met mijn voorpootjes alsof ik wil zeggen: Zullen we gezellig fijn spelen? Aandoenlijk hè?

Graag woon ik bij 1 of 2 ervaren, rustige baasjes met veel ervaring met verlegen en terughoudende katten. Baasjes die mij veel tijd gunnen om te wennen in een nieuw huisje. Want geduld is het toverwoord. Niets forceren maar mij gewoon in mijn eigen tijd laten wennen. In het begin kan ik een terugslag krijgen. En die kan best wel lang duren. Houd je daarmee rekening als je mij in huis neemt? Aan kinderen ben ik niet gewend. Dus ik wil in een huisje zonder kinderen wonen.

Aron en ik willen samen naar een huisje toe. Wij mogen dan ook NIET uit elkaar gehaald worden. Houd je hier rekening mee als je ons in huis neemt?

Naast Aron mogen er best nog één of meer andere katten wonen in mijn nieuwe huisje. Het is fijn als de andere kat(ten) sociaal is. Daar kunnen wij ons dan aan optrekken. Maar als wij met z’n tweeën zijn, is dat ook prima hoor. Aan honden zijn we niet gewend. Dus die willen we niet tegenkomen in ons nieuwe huisje. Een fijne tuin moet er wel zijn. Want Aron en ik zijn dol op het zonnetje en de wind in onze haartjes.

LET OP: Ik mag niet worden geplaatst in Warmenhuizen.

Denk jij nu, klop jij maar fijn op mijn ‘Heaven’s Door’ in ‘Paradise City’? En vind jij het niet erg dat ik veel tijd nodig heb om te wennen? Ook al duurt het een tijdje? Als je dan ook nog een heerlijke tuin hebt, hebben we een ‘Match Made In Heaven’! Houd je er rekening mee dat ik niet meteen naar je toekom als je op bezoek komt? Pootje van Axel (en natuurlijk ook van Aron)!

Axel   -   geplaatst

Geslacht
Kater
Geboren
13-04-2023
Opname
13-12-2023
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Axel

Axel

Axel
<     Aron
Balou     >