Banou zoekt een huis met een afgesloten balkon of afgesloten tuin

“Ik ben een verlegen poes”

Hi allemaal, ik heet Banou. Dit is een Arabische naam en de betekenis ervan is “dame”. Vind je ook dat ik er als een echte dame uitzie met mijn mooie jas? Logisch toch dat ik deze naam gekregen heb! Leuk hè?

Mijn baasje kon niet meer voor mij zorgen. Daarom ben ik naar Stichting Zwerfdier gebracht. Nu mag ik op zoek naar een nieuw huisje. Fijn hè?

Mijn karakter is rustig, lief en verlegen. Als ik geaaid wil worden, kom ik zelf naar je om aandacht te vragen. Als je me dan aait, ga ik lekker met mijn pootjes trappelen van genot. LET OP: Je moet mij niet ineens gaan aaien als ik iets anders aan het doen ben, zoals eten. Dan schrik ik en haal van schrik naar je uit. Ook schrik ik van harde geluiden en onverwachte bewegingen. Optillen vind ik helemaal niet fijn. Houd je hier goed rekening mee als je mij in huis neemt?

Het liefst woon ik bij 1 of 2 ervaren, geduldige volwassenen in een rustig huisje. Ik houd namelijk helemaal niet van drukte. Daarom wil ik ook in een huisje zonder kinderen wonen. In mijn nieuwe huisje mag best één andere sociale kat wonen. Maar het is ook prima als ik enige kat ben. Aan honden ben ik niet gewend, dus naar een huisje met honden wil ik niet.

Als ik mij op mijn gemak voel, vind ik het leuk om met je te spelen. Met een balletje of een verenstokje, ik word dan heel fanatiek! Wil jij dan ook met mij spelen als ik bij jou kom wonen?

Mijn nieuwe huisje mag zowel een bovenwoning als een huis met een tuin zijn. LET OP: Als het een bovenwoning is moet er een afgesloten balkon zijn. En als het een huis met een tuin is moet deze tuin afgesloten zijn. De mensen van Zwerfdier informeren je goed over hoe je je balkon of tuin kunt afsluiten.

BELANGRIJK: Mijn schildklier werkt niet goed. Daarom moet ik iedere dag voor de rest van mijn leventje 2 pilletjes krijgen. Deze eet ik makkelijk door mijn blikvoer. Bij Zwerfdier kunnen ze je hier alles over vertellen.

BELANGRIJK: Het is belangrijk dat mijn nieuwe baasjes rekening houden met de manier waarop ik benaderd wil worden. Die tijd en geduld hebben om te wachten tot ik naar ze toekom om aandacht te vragen. Houd je er goed rekening mee dat ik in het begin een terugslag in mijn gedrag zal krijgen?

LET OP: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Zadelmakerstraat in Alkmaar.

Had ik al verteld dat ik mijn verzorgers vaak welkom heet bij de deur? Dat doe ik als ik vertrouwde stemmen hoor op de gang. Kijk maar op de foto. Leuk hè?!

Ben jij dat ervaren baasje dat een rustig huisje heeft voor mij? Dat het niet erg vindt om mij iedere dag mijn pilletjes te geven? Dat een fijn huis met een afgesloten balkon of afgesloten tuin heeft? Kom dan maar gauw eens langs voor deze dame! Houd je er rekening mee dat ik niet meteen naar je toe kom als je naar me komt kijken? Ik hoop je snel te ontmoeten! Pootje van Banou!

Banou

Geslacht
Poes
Geboren
30-03-2010
Opname
12-04-2022
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Banou

Banou

Banou

Banou

Banou in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Bagheera
Billy     >