Bikkel zoekt een huis in een buurt zonder kippen, konijnen etc.

Sinds een paar jaar woon ik in het mooie adoptieverblijf van Stichting Zwerfdier. Daar heb ik het naar mijn zin. Toch hebben mijn verzorgers besloten dat ik weer een fijn huisje mag zoeken. Dat vind ik heel leuk.

Een paar jaar geleden liep ik lange tijd te zwerven op de vindplaats. Lieve mensen voerden mij in hun schuur. Toen bleef ik lange tijd weg en kwam daarna terug met een ernstige oogwond. Mijn vinders brachten mij naar de dierenarts. Omdat mijn oog niet meer te redden was, is deze verwijderd. Hierna ben ik naar Stichting Zwerfdier verhuisd.

In het begin was ik wat van slag. Andere dieren vond ik niet zo leuk. Als ik te lang geaaid werd, mepte ik soms. Na een tijdje ben ik geplaatst op een woonboerderij. Daar had ik het naar mijn zin. Mijn nieuwe baasjes waren dol op mij! Helaas werd ik toch teruggebracht naar Zwerfdier. De reden was dat ik een kip en een cavia had vermoord en een kip had verdronken.

*** !! BELANGRIJK !!*** Ik jaag op kleine dieren als kippen, konijnen, cavia’s, hamsters, vogels etc. Deze dieren jaag ik op, pak ze uit hun hok en maak ze vervolgens dood. Daarom kan ik NIET in een woonwijk wonen waar buren dit soort kleine dieren hebben. Ik kan alleen in een woonwijk wonen als er een heel goed afgesloten tuin is. Zodat ik daar niet uit kan ontsnappen. Wil je hier heel serieus rekening mee houden als je mij in huis neemt?!

Mijn karakter is lief, rustig en aanhankelijk. Ik ben de lieveling van vele verzorgers. Graag lig ik relaxed in een mandje. Dan geniet ik van mijn rust. Maar als ik knuffels en aaitjes krijg, geniet ik daar ook met volle teugen van. Ik ben een echte lekkerbek. Als er in de kamer gevoerd word, ben ik er als de kippen bij! Ik ben dol op natvoer. Maar lekkere hapjes als gekookte kip of vis, vind ik ook heerlijk. Dit mag ik dan ook lekker eten in mijn nieuwe huisje.

Graag ben ik buiten, daarom wil ik een tuin bij mijn huisje. Maar LET OP: Omdat ik de laatste jaren geen verkeer meer ben gewend, is dat heel gevaarlijk voor mij. Hier ga ik prima om met de andere katten. Daarom kan ik met een andere sociale, zelfstandige kat wonen. Maar als ik als enige kat in een huisje woon, vind ik dat ook goed.

Het is belangrijk dat ik genoeg aandacht krijg. Een gezin met kinderen vanaf 16 jaar lijkt mij gezellig. Kleine kinderen ben ik niet gewend, die vind ik niet leuk. Een of twee baasjes die mij genoeg aandacht geven, vind ik ook fijn.

Omdat ik één oog heb, heb ik soms moeite om ruimte in te schatten. Houd je hier rekening mee als je mij in huis haalt?

BELANGRIJK: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van het AC op ’t Landplantsoen in Heerhugowaard.

Vind jij mij leuk, lief en mooi? Kan jij mij genoeg aandacht geven? Maar bovenal, kan jij mij dat huisje bieden waar ik geen dieren in de buurt dood kan maken? Dan kan je mij binnenkort bellen voor een afspraak. Dan zie ik je graag verschijnen in het adoptieverblijf. Knuffel van Bikkel.

Bikkel   -   geplaatst

01-04-2010