Bosco zoekt een huis met een ruime tuin

“Ik ben een heel terughoudende kater”

Mijn naam is Bosco. In het Spaans betekent mijn naam ‘Bos’. En omdat ik op de Bosweg gevonden ben, ben ik zo genoemd. Leuk hé?

Omdat ik liep te zwerven, ben ik door de VKA (Vermiste Katten Alkmaar) gevangen. Vervolgens ben ik naar Stichting Zwerfdier gebracht. Bij Zwerfdier vermoeden ze dat ik in het wild geboren ben. Toen ik hier kwam was ik heel bang. Maar nu gaat het heel langzaam beter met mij. En mag ik op zoek naar een huisje. Spannend hé?

Mijn karakter is bang en héél terughoudend. Er is nog een lange weg te gaan in mijn socialisatieproces. Aaien is bijvoorbeeld iets waar ik helemaal niet aan gewend ben. Heel af en toe kan iemand bij Zwerfdier mij wel voorzichtig aaien. Maar daar moet ik nog wel erg aan wennen hoor. Dus kijk ik nog even de kat uit de boom. Het is mogelijk dat ik in een huisje nooit helemaal aaibaar word. Houd je hier allemaal serieus rekening mee als je mij in huis haalt?

Liquid snack en gekookte kip vind ik erg lekker. Deze lekkernijen kunnen dan ook goed gebruikt worden tijdens mijn socialisatieproces.

Het is belangrijk dat ik NIET als enige kat in een huisje woon. In mijn nieuwe huisje moet dus minimaal één andere sociale kat wonen. Maar meer mag ook hoor. Daar kan ik mij dan aan optrekken. Aan honden ben ik niet gewend, dus naar een huisje met honden wil ik niet.

Het liefst woon ik bij 1 of 2 rustige, geduldige volwassenen in een huisje. Kinderen zijn te druk voor mij. Daarom wil ik in een huisje zonder kinderen wonen. Wel wil ik graag een ruime tuin bij mijn nieuwe huisje.

BELANGRIJK: Het is belangrijk dat ik een huisje kom waar mijn nieuwe baasjes veel ervaring hebben in het omgaan met bange katten. Baasjes die veel tijd en geduld hebben om mij op mijn gemak te laten gaan voelen. Want die tijd en geduld heb ik echt nodig. In een nieuwe omgeving zal het best een tijdje kunnen duren voordat ik gewend ben. Houd je er goed rekening mee dat ik in het begin een terugslag in mijn gedrag zal krijgen? En dat die best wel lang kan gaan duren?

LET OP: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Bosweg in Heerhugowaard.

Ben jij het hele ervaren kattenbaasje dat deze rooie rakker een gelukkig leventje gunt? Heb jij tijd en geduld om met mij om te gaan? Ook al duurt het misschien lang voor ik gewend ben? Heb jij één of meer kattenmaatjes voor me? En heb jij dan ook nog een fijne tuin? Dan hoop ik je gauw een keertje te ontmoeten. Houd je er rekening mee dat ik héél terughoudend overkom als je naar mij komt kijken? Hopelijk tot gauw! Pootje van Bosco.

PS Tot ik een huisje gevonden heb, mag ik in het grote adoptieverblijf wonen.

Bosco   -   geplaatst

Geslacht
Kater
Geboren
01-03-2020
Opname
08-03-2022
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Bosco

Bosco

Bosco

Bosco
<     Blazer
Bounty     >