Busster zoekt een huis met een tuin

“Ik ben een verlegen rustige kater”

Ken je de film en het liedje Ghostbusters nog? Deze gaan over drie onverschrokken spokenjagers in New York. Zij jagen op een bende vrolijke spoken. Nu ben ik natuurlijk geen spokenjager en ook niet heel stoer. Maar als iemand zingt: “Who you’re gonna call??” Miauw ik altijd héél hard: “GhostBUSSTERs!!!”

Voor de tweede keer woon ik bij Stichting Zwerfdier. Een aantal jaar geleden zwierf ik op straat. Er werd niet gereageerd op een belbandje. Omdat ik niet gecastreerd was, ben ik naar Zwerfdier gebracht. Na een periode ben ik geplaatst bij een lieve dame. Helaas heeft zij afstand van mij moeten doen. Zij verhuisde namelijk naar een bovenwoning. Zonder tuin word ik heel ongelukkig. Daarom mag ik nu weer een nieuw geschikt huisje mét tuin zoeken.

Mijn karakter is verlegen, rustig en zelfstandig. Graag lig ik in het holletje van de krabpaal. Daarin voel ik mij geborgen en veilig. Maar zodra er iemand binnenkomt met lekkere hapjes, kom ik tevoorschijn. Leuk hè? Als ik iemand vertrouw, laat ik mij zachtjes aanhalen. Toch wil ik niet te lang geaaid worden. Dat is iets om rekening mee te houden. Graag lag ik tegen mijn vorige vrouwtje aan. Maar dat deed ik pas na een hele lange tijd.

Eten is belangrijk voor mij. Natvoer wil ik elke dag eten in mijn nieuwe huisje. Dit vind ik niet alleen lekker maar daarmee kan je mij ook paaien. Als mijn vrouwtje mij riep om te eten, luisterde ik altijd heel goed.

Graag zoek ik een tuin bij mijn huisje. Buiten zijn vind ik heerlijk! Kinderen en andere dieren vind ik niet leuk. Daarmee wil ik dan ook niet samenwonen. Ook buurt- of oppaskinderen vind ik niet leuk. Die vind ik veel te druk.

BELANGRIJK: Graag woon ik in een huisje bij een of twee VROUWEN. Mannen met zware stemmen en grote schoenen vind ik namelijk eng. Waarschijnlijk heeft dit te maken met mijn zwerversverleden. Het is belangrijk dat mijn baasjes ervaring hebben met katten en niets van mij verwachten. Mijn zelfvertrouwen heeft in het verleden een deuk opgelopen. In een nieuwe situatie zal ik een terugslag krijgen. Dan ben ik bang en moet ik mijn zelfvertrouwen weer herpakken. Daarom is het belangrijk dat zij dit begrijpen en mij met geduld, rust en liefde benaderen. Houd je hier allemaal rekening mee als je mij in huis neemt?

De laatste periode in mijn huisje, had ik last van haarballen. Daarvoor kreeg ik drie keer per week anti-haarbal pasta. Dit werkte heel goed.

Nu komt de hamvraag: Welke lieve vrouw(en) gunt mij een fijn thuis? Een thuis waar ik helemaal mijzelf kan en mag zijn. En wie weet wanneer ik mij op mijn gemak voel en mijn vrouwtje roept: “Who you’re gonna call?”, ik heel hard terugmiauw: “GosthBUSSTERs!” Knipoogje van Busster.

Busster   -   geplaatst

01-01-2012