Chewey zoekt een rustig huisje

Eerste alarm: ik ben bejaard en ik wil zo graag een huisje. Tweede alarm: ik kan bijten. Het is heel belangrijk dat je dit weet. Het is heel belangrijk dat je hiermee goed kunt omgaan. Ik ben een vrolijke maar tamelijk angstige kat. Als je mij van voren benadert kan ik uit het niets uithalen of bijten. Als je mij van achteren benadert kun je mij aaien. Daarbij moet je jouw ‘niet aai arm’ niet dichtbij mij houden want anders haal ik alsnog uit, of bijt ik je.

Hier vertel ik je mijn verhaal. Voor de vijfde keer zoek ik een huisje. De eerste keer is er afstand van mij gedaan omdat ik bang was voor de hond in huis. Daarom durfde ik niet meer naar binnen te gaan. Mijn baasjes konden heel goed omgaan met mijn onvoorspelbare mep- en bijtgedrag.

De tweede keer was omdat mijn lieve vrouwtje niet meer voor mij kon zorgen. In mijn derde huisje kon ik niet overweg met de andere kat in huis. In mijn vierde huisje lag ik lekker gezellig op schoot en dan beet ik zomaar, onverwachts, mijn baasje.

Enfin, nu zit ik weer bij Zwerfdier maar ik kijk positief naar de toekomst. Ik ben een kat op leeftijd maar tot nu toe gebruik ik geen medicijnen en ook geen dieetvoer. Dat is goed nieuws. Wel ben ik allergisch voor sommige anti-vlooienmiddelen. De mensen van Zwerfdier kunnen je daar alles over vertellen.

Als ik in een nieuwe huisje ga wonen, heb ik tijd nodig om mijn draai te vinden. Dan kan ik pittig en fel gedrag vertonen. Daarom kun je mij het beste mijn gangetje laten gaan en niks afdwingen. Wil je daarmee rekening houden als je mij in huis neemt? Als ik eenmaal gewend ben, ben ik lief en aanhankelijk. Dan vind ik het fijn om met je te knuffelen en bij je op schoot te zitten. Dan ben ik echt een gezelschapsdier. Ook vind ik het gezellig om bij je op bed te liggen.

Het liefste woon ik in een rustig huisje, zonder kinderen en beslist zonder andere dieren. Weet je waar ik heel vrolijk van word? Van spelen met een veertje of een pingpong balletje. Ik ben nog heel speels en dat voor mijn leeftijd, leuk hè? Graag maak ik een rondje in de tuin. Daar geniet ik van. Op mijn borst en op mijn buik heb ik flinke witte plekken. Verder ben ik zwart. In mijn rechteroog heb ik een grappig ouderdomsvlekje, dat is geen medisch probleem.

Ik zou heel gelukkig worden als ik de rest van mijn pensioen in een knus en rustig huisje mag wonen. Zodat ik nooit meer hoef te verhuizen. Omdat ik al op leeftijd ben, hoop ik dat dat niet heel lang gaat duren. Vind je het leuk om eens kennis met mij te maken? Ik verheug mij alvast. Wil je heel goed luisteren naar de mensen die bij de kennismaking mijn verhaal vertellen? Ik heb nu eenmaal onvoorspelbaar gedrag. Dat heb ik mijn hele leven al en dat blijft zo. Dat vertellen ze je heel duidelijk. Tot dan. Groetjes van Chewey.

Chewey   -   geplaatst

Geslacht
Poes
Geboren
01-02-2001
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Nee
Chewey
<     Bailey
Thom     >