Djodjo zoekt een huis met een tuin

Het leven van een zwerfkat is hard. Je loopt op straat door weer en wind. Je scharrelt je kostje bij elkaar en zoekt een plekje voor de nacht. Dat is om ongelukkig van te worden. Wat is het dan fijn om op een veilige plek opgevangen te worden!

Lange tijd liep ik rond op de vindplaats. Mijn vinder kreeg mij in de gaten en zag dat ik geen baasje had. Omdat ik mij niet liet pakken, ben ik gevangen met een vangkooi. De VKA, Vermiste Katten Alkmaar, hebben mij naar Zwerfdier gebracht. Bij binnenkomst was ik behoorlijk van slag. Inmiddels ben ik gecastreerd en gechipt. Ook ben ik naar de pedicure geweest. Nu mag ik op zoek naar een geschikt huisje.

Ik ben een heel verlegen en terughoudende kater. Heel zachtaardig ben ik, ik doe geen vlieg kwaad. Vaak lig ik achter mijn mandje, zó verlegen ben ik. Als mensen mij benaderen, krimp ik vaak ineen. Dit doe ik omdat ik het zo eng vind. Mijn verzorgers benaderen mij voorzichtig om mijn zelfvertrouwen op te bouwen. Toch laat ik het toe om geaaid te worden. Maar alleen als dat heel voorzichtig en liefdevol gebeurt. Mijn vacht is zo zacht als fluweel.

Na mijn leven op straat, vind ik het fijn om in een echt huisje te gaan wonen. Dit moet wel een rustig huisje zijn, met baasjes die ervaring hebben met katten zoals ik. Het is belangrijk dat ik met veel rust en geduld benaderd word. Mijn baasjes moeten begrip hebben dat het een tijd kan duren voordat ik mijn zelfvertrouwen heb opgebouwd. Houd je hier serieus rekening mee als je mij in huis neemt?

Kinderen ben ik niet gewend. Die zijn veel te druk voor mij. Een tuin bij mijn huisje vind ik fijn. Met andere katten ga ik prima om. Ik bemoei mij helemaal niet met ze. Daarom kan ik alleen of samen met een andere sociale kat, die mij met rust laat, wonen.

BELANGRIJK: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Dirk Camphuysenstraat in Heerhugowaard.

Nu komt de hamvraag: Ben jij het geschikte baasje dat mij een huiselijk leven gunt na mijn harde leven op straat? Dan hoop ik dat jij over een tijdje bij mij komt kijken. Houd je er dan wel rekening mee dat ik heel verlegen overkom? Pootje van Djodjo.

Djodjo

Geslacht
Kater
Geboren
01-12-2018
Opname
26-11-2020
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Djodjo

Djodjo

Djodjo in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Diez
Duko     >