Dodo zoekt een huis met een ruime tuin

“Ik ben een heel terughoudende kater”

Mijn naam is Dodo. Deze naam past goed bij mij. Want ooit hoop ik net zo dapper te worden als Dappere Dodo uit de gelijknamige kinderserie. Die was lang geleden op televisie. Maar de uitdrukking “Dappere Dodo” is vast wel bij je bekend toch?

Ik woonde al een tijdje op de vindplaats. De VKA (Vermiste Katten Alkmaar) dacht dat ik een zwerver was. Daarom ben ik door hen gevangen en naar Stichting Zwerfdier gebracht. Toen ik hier kwam was ik heel erg bang en schuw. Langzamerhand gaat het beter met mij en word ik minder schuw. En nu mag ik een fijn huisje gaan zoeken, leuk hè?

Mijn karakter is bang en héél terughoudend. Er is nog een lange weg te gaan in mijn socialisatieproces. Wat ik fijn vind is als ik met een verenstokje onder mijn kinnetje geaaid word. Of met een ruggenkrabbertje heel zachtjes over mijn rug. Dan vergeet ik soms zelfs voor even dat ik zo bang en terughoudend ben. Deze zaken kunnen dan ook goed gebruikt worden om een vertrouwensband met mij op te bouwen.

Graag wil ik een grote tuin om lekker buiten te kunnen zijn. Ook wil ik graag in een huisje wonen met één sociale kat. Daar kan ik mij aan optrekken. Ik mag dus NIET als enige kat in een huisje wonen. Houd je hier rekening mee als je mij in huis neemt? Aan honden ben ik niet gewend, dus naar een huisje met honden wil ik niet. Het liefst woon ik bij 1 of 2 rustige, geduldige volwassenen in huis. Kinderen zijn te druk voor mij. Daarom wil ik in een huisje zonder kinderen wonen.

BELANGRIJK: Het is belangrijk dat mijn nieuwe baasjes veel ervaring hebben in het omgaan met bange katten. Baasjes die veel tijd en geduld hebben om mij op mijn gemak te laten gaan voelen. Die tijd en geduld heb ik nodig. In een nieuwe omgeving zal het namelijk een tijd duren voordat ik een beetje gewend ben. Houd je er goed rekening mee dat ik in het begin een terugslag in mijn gedrag zal krijgen? En dat die best wel lang kan gaan duren?

LET OP: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Diamant in Heerhugowaard.

Ben jij het hele geduldige kattenbaasje dat van mij een echte Dappere Dodo gaat maken? Heb jij tijd en geduld om met mij om te gaan? Ook al duurt het misschien lang voor ik gewend ben? En heb jij een sociaal kattenmaatje voor mij? Als jij dan ook nog een fijne grote tuin hebt, wil ik je dolgraag ontmoeten. Houd je er rekening mee dat ik héél terughoudend overkom als je naar mij komt kijken? Ik hoop je gauw te zien! Kopje van Dodo.

Dodo

Geslacht
Kater
Geboren
01-11-2016
Opname
11-11-2021
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Dodo

Dodo

Dodo

Dodo

Dodo in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Coco
Flo     >