Doortje wil graag naar een nieuw huisje

Lapjespoezen eigenzinnig met een eigen willetje? Mwah, ik weet het zo net nog niet. Wat ik wel weet is dat ik gewoon Doortje ben, mooi van uiterlijk en lief van karakter. Je moet me alleen een beetje leren kennen.

Voilà, hier vertel ik mijn verhaal. Het begin is niet zo mooi. Al lange tijd plaste ik in huis buiten de kattenbak. Mijn baasje heeft van alles geprobeerd maar zonder resultaat. Daarom woon ik nu bij Stichting Zwerfdier. En weet je wat, hier bij de stichting ben ik gewoon zindelijk. Mijn plasgedrag heeft misschien een psychische oorzaak die bij de stichting is weggenomen. Hoe dan ook, hier voel ik mij prima op mijn gemak. Mijn baasje heeft mij altijd lekker eten gegeven en nu ben ik wat te dik. Mijn vacht ziet er niet zo netjes uit omdat ik die niet goed verzorg. Een goede kambeurt is een oplossing maar ik vind kammen niet leuk. Daar word ik humeurig van. Ik ben altijd een beetje angstige kat geweest. Alhoewel ik niet heel verlegen ben. Daarom zoek ik een baasje dat geduldig is. Het zou wel enkele weken kunnen duren eer ik wat vertrouwen krijg in mijn nieuwe omgeving en in mijn nieuwe baasje. Ik vind de dierenarts niet leuk en die heeft mij nog niet goed kunnen nakijken. In mijn vorige huis ging ik goed om met de andere kat die er woont. Hier bij de stichting loop ik los tussen de andere katten en dat gaat goed. Ben jij na het lezen van mijn verhaaltje nieuwsgierig geworden naar mij? Leuk, misschien zie ik je dan wel binnenkort als je bij mij op bezoek komt!

Doortje   -   geplaatst

25-04-2011