Durpi zoekt iemand die ervaring heeft met katten

In mijn vorige huisje woonde ik samen met andere katten. Dat vond ik heel gezellig maar helaas vonden zij dat niet. Ik was namelijk te druk voor hen. Zij kregen te weinig rust. Daarom heeft mijn baasje besloten dat het beter is dat ik in een ander huisje ga wonen. Nu woon ik bij Stichting Zwerfdier. Ik ben klein van stuk, speels maar ook verlegen en terughoudend. Toen ik bij de stichting kwam wonen moest ik heel erg wennen. Hier waren nieuwe geluiden, vreemde mensen en andere geurtjes. Ik kon het allemaal maar moeilijk verwerken. Ik was totaal van slag. Met veel tijd en veel liefde en geduld van mijn verzorgers, heb ik nu een beetje mijn draai kunnen vinden. Mijn vaste verzorgers kunnen mij nu aaien en knuffelen. Daar geniet ik van. Maar zodra er een kleine verandering in mijn leventje komt, zoals een nieuw plekje in de kamer, of een andere verzorger, ben ik van slag en duurt het een tijd voordat ik daaraan gewend ben. Naar mensen die ik niet ken, blaas ik altijd. Wil je daar rekening mee houden als je naar mij komt kijken? In mijn vorige huisje kwam ik nooit buiten, dat vond ik veel te eng. Daarom vinden de mensen van Zwerfdier het verstandig dat ik op een bovenwoning ga wonen. Ik mag ook niet op het balkon komen. Dat is het meest veilig voor mij. Ik ben nog een jong poesje en als ik mij op mijn gemak voel, vind ik het fijn om met jou te spelen. Dan kan ik lekker mijn energie kwijt. Verder heb ik een klein hartruisje maar daar hoef ik niet voor te worden behandeld. Dus dat is fijn. Ik ben nog jong maar ik heb al veel slechte tandjes en kiesjes bij de tandarts achtergelaten. Wat zoek ik? Een heel rustig huisje, een bovenwoning, zonder andere dieren en zonder kinderen. Bij een baasje met veel geduld dat begrijpt dat ik heel veel tijd nodig heb om te wennen aan een nieuw huisje. En dan bedoel ik maanden. Ook een baasje dat begrijpt dat ik erg van slag zal zijn bij elke verandering die in mijn huisje gebeurt. Houd je hier serieus rekening mee als je naar mij komt kijken? Verder kunnen de mensen van Zwerfdier je veel meer over mijn ‘angst voor veranderingen en hoe ik daarmee omga’ vertellen. Dus je kan hierover altijd even bellen naar de stichting. Ik zou het heel fijn vinden als er iemand is die mij een kans geeft op een mooie toekomst. Misschien wel bij jou?

Durpi   -   geplaatst

poes