Fides zoekt een huis met een tuin

“Ik ben een nieuwsgierige speelse kater”

Hi allemaal, ik ben Fides. Mijn naam betekent ‘vertrouwen’. Deze past heel goed bij mij. Ik heb er namelijk alle vertrouwen in dat er een heerlijk huisje op mij wacht. Als jij mij dat huisje wilt geven, kom dan snel langs!

Al een maand liep ik rond op de vindplaats. Niemand kon mijn eigenaar vinden. Daarom ben ik door de VKA (Vermiste Katten Alkmaar) gevangen. Zij brachten mij naar Stichting Zwerfdier. In het begin was ik nogal van slag. Daarom mocht ik in het grote adoptieverblijf wonen. Want daar had ik lekker de ruimte. Inmiddels gaat het zo goed met mij, dat ik op zoek mag naar een huisje. Dat vind ik supergaaf!

Mijn karakter is lief, nieuwsgierig, maar ook verlegen en terughoudend. Zeker als ik je niet goed ken. Verzorgers die ik goed ken en vertrouw, kunnen mij goed aaien. Maar als ik je niet ken, kijk ik de kat uit de boom. Je moet mij wel de tijd gunnen om mijn verlegenheid en terughoudendheid te overwinnen. Lekkere hapjes kun je goed gebruiken om een vertrouwensband met mij op te bouwen. Ik ben namelijk dol op liquid snack, gekookte kip, kittenbrokjes en ga zo maar door. Eigenlijk lust ik alles wel. Bij mij gaat de liefde echt door de maag! Als wij dan een band hebben opgebouwd, mag je mij lekker aaien. Dan sluit ik mijn oogjes en geniet met volle teugen. Dat doe ik ook als mijn vacht gekamd wordt. Dat vind ik allemaal héérlijk! Aandoenlijk hè?

Weet je wat ik heel leuk vind? Spelen! Het allerliefst speel ik samen met jou. Samen spelen versterkt onze band ook nog eens. Dus als jij een huis vol met speeltjes hebt, ben ik je man!

Het liefst woon ik bij 1 of 2 ervaren, rustige baasjes die ervaring hebben met katten zoals ik. Baasjes die mij de tijd geven om te wennen aan een huiselijke omgeving. Kinderen houd ik niet van, dus ik wil in een huisje zonder kinderen wonen.

BELANGRIJK: Het is belangrijk dat mijn nieuwe baasjes veel ervaring hebben in het omgaan met verlegen en terughoudende katten. Dat zij tijd en geduld hebben om mij op mijn gemak te laten gaan voelen. Houd je er rekening mee dat ik een terugslag kan krijgen als ik bij je kom wonen?

In mijn nieuwe huisje mogen best één of meer andere katten wonen. Maar als ik als enige kat in huis ben, is het ook prima. Makkelijk ben ik hè? Aan honden ben ik niet gewend. Dus er mogen geen honden in mijn nieuwe huisje wonen. Een tuin bij mijn nieuwe huisje is wel een must. Ik ben namelijk heel graag buiten!

LET OP: Ik mag niet worden geplaatst in de buurt van de Noordervaart in Stompetoren.

Ben jij het kattenbaasje dat vol vertrouwen zijn huisje met mij wil delen? Dat tijd en geduld heeft om mij te laten wennen? Dat een huis vol speeltjes heeft? En die oh zo belangrijke tuin? Dan hoop ik je snel te zien. Je herkent mij zo aan het hapje uit mijn oor en mijn ringstaart! En als je wat lekkers voor mij meeneemt, kom ik vast gauw naar je toe! Pootje van Fides!

Fides

Geslacht
Kater
Geboren
01-05-2021
Opname
05-01-2023
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Fides

Fides

Fides

Fides

Fides in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Dunya
Harper     >