Fidou zoekt een huis met tuin

Door alles wat ik heb meegemaakt, ben ik een ongelukkige kat geworden. Nu droom ik van een nieuw leven. Een leven waarin ik weer een blije en gelukkige kat mag zijn!

Mijn baasje heeft afstand van mij gedaan omdat ik haar regelmatig aanviel. Van kitten af aan woonde ik op een bovenwoning. Omdat ik een energieke kat ben, frustreerde het mij dat ik niet naar buiten kon. Vroeger gedroeg ik mij heel lief naar mijn baasje. Vanaf mijn castratie veranderde dit. Maar de kinderen konden alles met mij doen. Aaien, oppakken en met mij slepen. Nu denk ik dat ik dat eigenlijk helemaal niet leuk vond. Maar dat ik het moeilijk vond om mijn grenzen aan te geven. Door alle stress van de afgelopen tijd, vertoonde ik soms onzindelijk gedrag. Inmiddels doe ik alles keurig op de bak.

Nu woon ik een tijdje bij Zwerfdier en ik heb nog nooit iemand aangevallen. De mensen houden hier rekening met wat ik wel of niet wil. Bij vreemde mensen kijk ik eerst de kat uit de boom. Maar als ze mij gaan aaien met een verenstokje en daarna met de hand bij mijn kopje en oren, vind ik dat heerlijk. Dan duw ik mijn kopje tegen je hand. Soms vind ik knuffelen zelfs zo fijn, dat ik op mijn rug ga liggen van genot! Leuk hè?

De mensen zoeken voor mij een huis met een tuin. Daarin kan ik lekker mijn energie kwijt. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat ik nog nooit buiten ben geweest. Verkeer ben ik dan ook niet gewend. Ik moet dus goed begeleid worden met het naar buiten gaan. Houd je hier serieus rekening mee als je mij in huis neemt? De mensen van Zwerfdier kunnen je hier meer over vertellen.

Het is belangrijk dat mijn nieuwe baasjes ervaring met katten hebben. Mensen die mij met veel geduld en tijd laten wennen. Ik kan niet tegen drukte om mij heen. Daarom wil ik niet bij kinderen en andere dieren wonen. Het is goed om mij mijn gang te laten gaan en niet teveel van mij te verwachten. Ik wil graag dat mijn nieuwe baasjes mij in mijn waarde laten.

Denk jij dat je mij het geluk kan bieden dat ik zo verdien? Dan ben ik heel benieuwd naar jou. En wie weet dat als jij mij gaat knuffelen, ik dan wel op mijn rug ga liggen. Lieve groetjes van Fidou.

Fidou   -   geplaatst

Geslacht
Kater
Geboren
22-06-2016
Opname
05-11-2019
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Nee
Fidou

Fidou

Fidou
<     Chianti
Knorretje     >