Fientje zoekt een poezenmaatje

Mijn grootste wens is een huisje voor altijd zodat ik nooit meer hoef te verhuizen.

Ik leefde gelukkig met mijn poezenmaatje, samen in een fijn huisje. Mijn baasje was teveel van huis en kon daarom niet meer voor ons zorgen. Nu zijn mijn vriendje en ik van elkaar gescheiden. Hij woont nu ergens anders en ik woon weer bij Stichting Zwerfdier.

Hier vertel ik je kort over mijn geschiedenis:

“In de nazomer van 2013 zwierf ik in Overijssel en werd ik opgevangen in een kattenopvang. Deze zat zo vol, dat ik ben overgeplaatst naar Stichting Zwerfdier in Alkmaar. In korte tijd ben ik van daaruit twee keer geplaatst in een huisje. Dat ging niet helemaal goed, ik voelde mij daar niet gelukkig. Ik trok mij terug, werd bang en ging van angst niet meer op de kattenbak. Toen ik weer bij Zwerfdier woonde, was ik weer helemaal zindelijk. De mensen zagen dat ik heel speels was. Ook zagen ze dat ik mij het gelukkigst voel als ik een poezenmaatje heb. In de kamer woonde een jonge kater. Wij waren dol op elkaar. Toen mochten wij tot ons geluk, samen naar een huisje vertrekken”.

In mijn vorige huisje kwam ik niet buiten. Ik kan dus zowel in een huis met tuin als op een bovenwoning met balkon wonen. Kinderen ben ik niet gewend, die vind ik veel te druk. Een poezenmaatje is heel belangrijk voor mij. Daar kan ik mee spelen en mij aan optrekken. Het is belangrijk dat mijn toekomstige maatje niet dominant is.

Niet alleen voor andere katten maar ook voor mensen ben ik een lieve poes. Als je mij gaat aaien, kronkel ik van genot. Dan spin ik heel hard. Ook trek ik dan een van mijn voorpootjes op. Heel grappig is dat. De mensen zien dat ik ietwat schrikachtig ben geworden. Soms laat ik mij wat moeilijk benaderen. Maar als je dat heel rustig doet en mij gaat aaien, komt het goed. Spelen vind ik heel leuk, optillen niet. Soms lijkt het alsof ik naar je blaas. Maar dat is niet zo, dat is mijn manier van miauwen. Dat doe ik namelijk geluidloos. Grappig hè?

Help jij mijn wens uit te laten komen? Heb jij een sociale, speelse kat die een gezellig vriendinnetje zoekt? Heb jij een huisje waar ik de rest van mijn leven mag wonen? Wie weet ben ik dan wel de poes voor jou maar ook voor jouw andere kat! Dáág! Groetjes van Fientje.

Fientje   -   geplaatst

01-09-2013