Frixel zoekt iemand met veel geduld

In mijn vorige huisje leefde ik op zolder. Je vraagt je misschien af waarom. Nou, ik ben gewoon een heel schuw en bang poesje. Er waren andere katten en honden in huis, die vond ik niet leuk. Voor de kinderen was ik niet bang maar ik ontweek hen wel. Je mag mij niet pakken en optillen, dan ga ik bijten. In mijn vorige huis vond ik aaitjes niet leuk en op schoot zitten helemaal niet. Zo kon het niet langer doorgaan. Daarom hebben mijn baasjes besloten om via Stichting Zwerfdier een nieuw huis voor mij te zoeken. Nu woon ik hier bij de stichting. De dierenarts kijkt een nieuw binnengekomen kat gewoonlijk meteen na. Maar in de eerste acht weken van mijn verblijf stond ik dat niet toe. Na acht weken ben ik onder narcose gebracht en nagekeken. Er is wat tandsteen weggehaald, de klitten zijn uit mijn vacht geschoren en ik heb mijn enting gehad. Verder lijk ik gezond te zijn. Maar ja, wel heel bang dus. Ik woon nog steeds in de kooi, dat vind ik prettig en veilig. Er staat een mandje in mijn kooi, daar lig ik graag achter. Soms zit ik rechtop in mijn mandje maar dat duurt nooit lang, dan ga ik er weer achter liggen. Soms, als het rustig is in de kamer, durf ik op het plankje in de kooi te zitten. Dan voel ik mij op mijn gemak en kijk ik rustig om mij heen. Dat vind ik fijn. Spelen met een veertje of een rietje vind ik eng maar ik begin er een beetje aan te wennen. Ik speel nog niet met het veertje maar ik ben er niet meer zo bang voor. Dat is een klein stapje vooruit. Mijn verzorgers hebben heel veel geduld en nemen de tijd voor mij. Ze proberen mij een beetje te aaien, dat lukt soms wel. Zo hopen ze dat ik wat meer vertrouwen in de mensen krijg. Je ziet dat ik heel moeilijk in de omgang ben. Toch hoop ik dat er iemand is die mij een kans geeft. Want ook ik verdien een mooie toekomst. Als je mij die kans geeft en mij in huis neemt, dan vraag ik je om helemaal niets van mij te verwachten. Het kan namelijk heel lang duren, en dan bedoel ik maanden, voordat ik het vertrouwen in mijzelf en in mijn omgeving een beetje terugkrijg. Houd je daar serieus rekening mee als je kennis met mij maakt? Dat vind ik fijn.

Frixel

23-06-2003
Frixel

Frixel in het echt zien?