Hedwig zoekt een huis met een tuin

“Ik ben een rustige terughoudende poes”

Mijn naam is Hedwig. De betekenis van mijn naam is strijdster. Op straat heb ik strijd moet leveren om te overleven, samen met mijn kinderen. Maar die tijd is gelukkig voorbij. Nu is het tijd om te gaan genieten. Daarom mag ik op zoek naar een eigen huisje. Fijn hè?

Samen met mijn kinderen liep ik op een volkstuinencomplex. Er is navraag gedaan of wij bij de boerderijen hoorden. Dat was niet het geval. Daarom zijn wij naar Stichting Zwerfdier gebracht. Ik ben gevangen door middel van een vangkooi. Bij binnenkomst was ik van slag en maar liet mij wel benaderen.

Mijn karakter is rustig, terughoudend en verlegen. Als mensen mij benaderen, vind ik dat nog eng. Alhoewel ik diep van binnen weet dat ze het goed bedoelen. Dus ik moet leren dat ik mensen kan vertrouwen. Daar hebben de mensen trucjes voor. Want dol ben ik op Liquid snack. En ook voor een portie gekookte kip ben ik te porren. Dit kun je gebruiken om mij te socialiseren. Waarschijnlijk zal ik in het begin in een nieuw huisje een terugslag in mijn gedrag krijgen. Houd je hier goed rekening mee als je mij in huis haalt?

Weet je wat heel leuk is? Ik ben heel speels! Verenstokjes, balletjes, ik ben er dol op! Dan rollebol ik van plezier. Spelen is niet alleen leuk maar ook goed voor mij. Dan ga ik op in het spel en vergeet mijn verlegenheid. Wil jij dan ook met mij spelen als ik bij jou woon?

Graag wil ik een rustig huisje bij een of twee volwassen baasjes. Kinderen vind ik niet leuk. Daarmee wil ik niet samenwonen. Met andere katten kan ik prima in een huisje wonen. Het is dan wel belangrijk dat dit makkelijke en sociale katten zijn. En dat zij gewend zijn om met andere katten samen te wonen. Maar ik kan ook goed alleen in een huisje wonen hoor. Je ziet het, je kunt met mij alle kanten op!

Graag wil ik een huis met een tuin. Heerlijk vind ik het om de zon op mijn vacht te voelen. En af en toe een blokje om vind ik fijn.

BELANGRIJK: Het is belangrijk dat mijn nieuwe baasjes veel ervaring hebben in het omgaan met heel terughoudende katten. Dat zij veel tijd en geduld hebben om mij op mijn gemak te laten gaan voelen. Zodat ik mijn zelfvertrouwen weer terug kan vinden. Die tijd en geduld heb ik echt nodig. Houd je er goed rekening mee dat ik in een huiselijke omgeving veel tijd nodig zal hebben voordat ik gewend ben?

LET OP: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Helderseweg in Alkmaar.

Gun jij deze strijdster een fijne toekomst?  Een toekomst waar ik me geen zorgen meer hoef te maken om de dag van morgen? Ben jij het baasje die tijd en veel geduld heeft om mij te laten wennen? Met eventueel één of meer kattenvriendjes die mij gezelschap willen houden? Dan hoop ik dat je snel langskomt. Houd je er rekening mee dat ik op een afstandje blijf als je langskomt? Knipoogje van Hedwig.

Hedwig   -   geplaatst

Geslacht
Poes
Geboren
01-08-2020
Opname
05-08-2022
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Hedwig

Hedwig

Hedwig
<     Hailey
Kellie     >