Hero zoekt een huis met tuin

“Ik ben een verlegen speelse kater”

Mijn naam is Hero, stoer hè? Toen ik bij Stichting Zwerfdier kwam wonen, was ik nog een held op sokken. Maar die sokken heb ik uitgedaan hoor. Inmiddels gaat het zo goed met mij dat ik op zoek mag naar een fijn huisje, leuk hè?

Ik liep al een tijdje op de vindplaats. Vorig jaar ben ik daar gevangen door Stichting Amsterdamse Zwerfkatten. Toen ben ik naar Stichting Dierenleed gebracht. Maar in het kader van een uitwisselingsprogramma ben ik verhuisd naar Zwerfdier. Daar mocht ik fijn in het grote adoptieverblijf wonen. Omdat het zo goed gaat met mij, mag ik nu dus naar een huisje.

Weet je wat zo leuk is? In het adoptieverblijf woont nog een kat die eerst bij Stichting Dierenleed heeft gewoond. Dat is kater Mickie. Wij mogen eventueel samen naar een nieuw huisje. Fijn hè? Dus als je zin in hebt in twee mooie zwarte jongens (met wat wit), dan ligt hier je kans!

In het begin van mijn verblijf bij Zwerfdier, was ik heel bang. Alles en iedereen vond ik eng. De mensen hebben mij met veel rust en geduld benaderd. Hierdoor kreeg ik stukje bij beetje mijn zelfvertrouwen terug. Dit heeft een hele tijd geduurd. De kans is groot dat ik ditzelfde gedrag na plaatsing weer zal vertonen. Het is daarom belangrijk dat mijn nieuwe baasjes in het begin niet veel van mij moeten verwachten. En mij de tijd en het geduld geven om mij te laten wennen. Als ik ergens van schrik kan ik soms ineens uithalen. Houd je hier allemaal serieus rekening mee als je mij in huis neemt?

Nu ik een tijd bij Zwerfdier woon, zit ik weer goed in mijn vel. Mijn karakter is lief en aanhankelijk. Als ik behoefte heb aan aaitjes en knuffels, laat ik dat duidelijk blijken met hoge miauwtjes. Verder ben ik nieuwsgierig en speels. Als je lekker met mij speelt, vind ik dat heel leuk. En als je even geen tijd hebt om te spelen, speel ik gewoon lekker zelf. Als je mij in huis haalt, haal je een brok gezelligheid en vrolijkheid in huis. Maar ik heb ook mijn rustige momenten hoor. Dan ga ik lekker liggen luieren. Toch is heb belangrijk om te beseffen dat het een tijd duurt voordat ik mij weer prettig voel in een nieuwe huisje.

Graag woon ik in een rustig huisje bij een of twee baasjes met ervaring. Kinderen vind ik helemaal niet leuk. Dus ik wil niet naar een huisje met kinderen. Andere katten vind ik gezellig. Maar het moeten dan wel sociale katten zijn. Het is belangrijk dat ik samen met een andere kat in een huisje woon. Ik mag dan ook niet alleen in een huisje wonen. Houd je hier serieus rekening mee als je mij in huis neemt? Aan honden ben ik niet gewend. Dus ik wil niet naar een huisje waar honden wonen. Verder wil ik heel graag een tuintje bij mijn huisje om lekker naar buiten te gaan.

Lekkere hapjes, zoals natvoer en kittenbrokjes vind ik heerlijk. Ook met gekookte kip en liquid snack kun je mij echt paaien. Dat kan dan ook goed gebruikt worden om onze vertrouwensband op te bouwen.

Ben jij het ervaren kattenbaasje dat mij op een voetstuk wil zetten, net als een echte held? En accepteer jij van mij dat ik in het begin bang zal zijn? Heb je eventueel ook plaats voor Mickie, zodat wij samen een fijn kattenleventje kunnen hebben? Als je ook nog een huis vol speeltjes heb, aarzel dan niet en kom mij bewonderen. Misschien kom ik wel verlegen over als je naar me komt kijken. Pootje van Hero. (En als je voor ons tweetjes komt, ook van Mickie!).

P.S. Tot ik een huisje gevonden heb, mag ik in het grote adoptieverblijf wonen.

Hero   -   geplaatst

11-04-2017