Hommes zoekt een rustig huisje

Mijn naam is Hommes, ik ben een mooie jonge zwarte kater. In het begin van 2018 liep ik te zwerven in Heerhugowaard, niet ver van het station. Lieve mensen gaven mij af en toe mijn brokjes. Dank jullie wel lieve mensen, zo ben ik de winter doorgekomen. Ik heb ruim drie maanden gezworven. Dat was geen makkelijke tijd voor mij. Inmiddels woon ik bij Stichting Zwerfdier. Dat was wel even wennen hoor, na een hele tijd buiten te hebben geleefd. De dierenarts mocht mij pas na twee weken nakijken. Dit was wel onder narcose, ha ha. De dierenarts denkt nu dat ik gezond ben.

De eerste tijd dat ik bij Zwerfdier woonde, was ik niet blij. Mijn verzorgers probeerden mij met veel tijd en aandacht te socialiseren. Omdat ik socialiseren een moeilijk woord vond, deed ik niet erg mee. De mensen praatten tegen mij, zongen zelfs liedjes en aaiden mij met een verenstokje. Maar al snel kreeg ik daar genoeg van. Tot op een gegeven moment het knopje langzaam omging. Ik begon voorzichtig te ontspannen als ik geaaid werd over mijn bolletje. Nog niet met de hand maar wel met het verenstokje.

Nu heb ik goed nieuws te melden. Inmiddels heb ik mijn veilige kooi vaarwel gezegd en loop ik lekker los in de kamer. Voor mijn vaste verzorgers loop ik niet meer heel hard weg. Ze kunnen zelfs voorzichtig met mij spelen. Leuk hé? Ik voel mij op mijn gemak in de kamer. Overal mag ik op klauteren, zitten en liggen. Vaak lig ik gezellig met mijn kamergenootjes buiten op de plankjes. Dat vind ik heel knus. Nog steeds heb ik een lange weg te gaan in het socialisatie proces. Maar de eerste grote stappen zijn gemaakt.

Heel graag wil ik naar een huisje met hele rustige en geduldige baasjes, zonder kinderen. Want ik zal heel veel tijd nodig hebben om te wennen aan een nieuwe woonomgeving. De kans is groot dat ik in een nieuw huis een terugslag zal krijgen. Wil je daar rekening mee houden als je mij in huis neemt? Een huis met een tuintje lijkt mij heerlijk. Eventueel een andere rustige en sociale kat lijkt mij wel gezellig. Misschien kan ik mij daar wat aan optrekken.

Omdat ik jou nog niet ken, zal ik verlegen en op mijn hoede zijn als je bij mij op bezoek komt. Wil je hier rekening mee houden? Hartelijk bedankt. Wie weet tot snel ziens! Groetjes van Hommes.

Hommes   -   gereserveerd

Geslacht
Kater
Geboren
10-02-2015
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Hommes

Hommes

Hommes in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Chewey
Kiddie     >