Humfrie wil graag naar een nieuw huisje

Mijn baasje is overleden. Mijn buurvrouw heeft mij en de andere kat bij haar in huis genomen. Dat was heel aardig van haar. Maar helaas ging het niet goed tussen mij en de kat van de buurvrouw. Daarom ben ik teruggebracht naar Stichting Zwerfdier. Teruggebracht? Ja ja, in 2006 woonde ik hier ook een tijdje. Mijn drie broertjes en ik waren gedumpt toen wij twee maanden oud waren. Nu woon ik hier voor de tweede keer. In het begin was ik erg van slag maar nu heb ik mijn draai wel gevonden. De mensen vinden mij een lieve maar verlegen kat. Ze kunnen mij wel aaien hoor, maar ik ben dan toch wat terughoudend. Ik laat mij ook wel aaien door mensen die ik nog niet ken. Maar dan alleen als ze dat heel rustig en geduldig doen, dan vind ik dat fijn. Zie je mijn cyperse wildkleur en ook het wit in mijn vacht? Zie je mijn grappige roze neus? Leuk hè? In het begin wilde ik niet uit mijn kooi, ik vond het daar wel veilig. Maar ze hebben mij er gewoon uitgehaald. Nu loop ik rond in de kamer maar meestal lig ik veilig in een meubel. Er lopen andere katten in mijn kamer, wij maken geen ruzie. Wij gedogen elkaar. Kleine kinderen zijn geen optie voor mij. Mijn verzorgers denken dat ik genoegen neem met een appartement of bovenwoning. Dat klopt wel want ik ben niet zo avontuurlijk ingesteld. Graag woon ik in een rustige woning bij rustige mensen die mij aandacht en aaitjes geven. Mensen die mij aanvaarden zoals ik ben, bescheiden en terughoudend. Mensen die geduld met mij hebben en niet teveel van mij verwachten. In een nieuw huisje zal ik in het begin opnieuw van slag zijn en kan het een tijdje duren voordat ik gewend ben. Waarschijnlijk is het verstandig om geen andere huisdieren te hebben. Alleen kom ik beter tot mijn recht. Hoe dan ook, ik ben een lieve kat en ik verdien een mooie derde kans. Vind je ook niet? Ik vraag je om eens bij mij op bezoek te komen. Ik ben wel nieuwsgierig naar jou hoor. Tot gauw!

Humfrie   -   geplaatst

27-05-2006