Janelle houdt van een ommetje

Hallo, ik ben poes Janelle. Niet te verwarren met Chanel, de bekende Franse modeontwerpster. Voilà, hier is mijn verhaal. In Oudorp staat een schuur met kapotte tv’s en andere afgedankte spullen. In die buurt liep ik te zwerven, ik was zwanger en ik moest ergens mijn kleintjes ter wereld brengen. Ik koos de schuur uit voor de geboorte van mijn vijf baby’s. Twee buurtbewoners hadden ons in de gaten. Toen mijn kleintjes drie weken oud waren trokken ze aan de bel bij de hulpdiensten voor dieren. Die hebben mijn kleintjes naar Stichting Zwerfdier gebracht. Ik durfde toen nog niet mee te gaan. Maar een dag later liep ik zelf in een vangkooi. Toen moest ik ook bij Stichting Zwerfdier gaan wonen. Dat vond ik verschrikkelijk en ik maakte een verwilderde indruk. De hereniging met mijn kleintjes verliep niet zo goed. Maar uiteindelijk ging ik mijn kleintjes weer zogen en verzorgen. Dat was heel fijn. Mijn twee voormalige buurtbewoners kwamen regelmatig bij ons op bezoek. Dat vond ik heel leuk en dan reageerde ik altijd heel blij op hen. Geleidelijk zag ik in dat ons verblijf bij Stichting Zwerfdier heel leuk is. We waren veilig, we voelden geborgenheid en we hadden veel lieve mensen om ons heen. De mensen mochten mij aaien en knuffelen en dat vond ik leuk. Mijn kleintjes mochten door de kamer rennen met mij erbij. Dat was een leuke tijd joh. Daar kijk ik met een goed gevoel op terug. Nu gaan mijn kleintjes naar hun eigen huisjes. En ik begin mijn eigen nieuwe leven. Niet meer als zwerver, maar als een gezellig huispoesje. Als je bij mij op bezoek komt merk je er bijna niets meer van dat ik in juli 2017 een zwerfkat was. Misschien dat ik in het begin een beetje terughoudend op je reageer. Maar met rust en geduld, durf ik al snel mijzelf te zijn. Ik verlang naar een huisje met een tuin waar ik gelukkig kan zijn en fijn kan spelen. Want ik ben zelf ook nog jong. Ben jij veel thuis om mij aandacht en gezelligheid te geven? Heb jij een tuintje waar ik een ommetje kan maken? Wil jij mij dan een mooie kans geven op een goede toekomst? Dat vind ik heel fijn. Dan kun je elke dag genieten van mijn gezelschap maar ook van mijn mooie grijze vacht, en ook van het wit bij mijn snoetje, mijn bef en mijn pootjes. Dag hoor, tot gauw ziens!

Janelle   -   geplaatst

01-08-2014