Janice zoekt een nieuw huisje.

Zoek je een uitdaging? Zoek je een schuwe jonge poes van zes jaar? Dan nodig ik je uit om verder te lezen. Ze hebben mij in een vangkooi gevangen op een industrieterrein in Hoogkarspel. Dat is buiten onze regio maar Stichting Zwerfdier was bereid om mij toch op te nemen. Dank je wel Zwerfdier. Tja, ik was dus een zwerfdier maar ik ben niet verwilderd hoor. Toen ik binnenkwam bij de stichting was ik terughoudend maar wel lief. De mensen mochten mij lekker kriebelen. En nu? Mijn verzorgers benaderen mij rustig en met veel geduld. Dan kunnen ze mij aaien in mijn nekje. Dan ga ik spinnen maar ook nog wel blazen hoor, want ik vind het nog een beetje eng. Ik ben bescheiden, goedaardig, rustig en afwachtend. Als ik jou niet ken, of je komt opeens te snel of onverwacht met je hand in de kooi, dan kan ik van schrik blazen en uithalen met mijn pootje. Mag ik je vragen om hiermee rekening te houden als je bij mij op bezoek komt? Geduld en rust is mijn advies. De dierenarts denkt dat ik gezond ben en zo voel ik mij ook. Op mijn witte oren zaten korstjes. Die zijn misschien in de zomer ontstaan door verbranding in de zon. Als ik in de volgende zomer naar buiten ga moet je mijn oortjes insmeren met zonnebrandcrème. Dit is bij veel katten met witte oortjes noodzakelijk. Ik zie er leuk uit. Zie je mijn witte vacht met mijn grijze kapje op mijn kopje? En mijn grappige roze neus? Mooi hè? Verder heb ik halflang haar, dat is ook al zo leuk. Wat zoek ik? Een huis met een tuin bij mensen die veel aandacht voor mij hebben, en heel veel geduld, en die vooral voorlopig niets van mij verlangen en niets van mij verwachten. Met ‘voorlopig’ bedoel ik heel veel maanden, en dit meen ik serieus. Verder ben ik beslist niet geschikt als kat in een gezin en vooral niet met kleine kinderen en ook niet met drukke kinderen. Ik ben op zoek naar rustige mensen met engelengeduld. Ik wil nog meer vertellen maar dat doe ik later wel. Het zijn geen bijzondere dingen hoor, het belangrijkste staat hier al.

Janice

11-11-2011
?

Janice in het echt zien?