Janice zoekt een nieuw huisje.

Zoek je een uitdaging? Zoek je een schuwe jonge poes van zes jaar? Dan nodig ik je uit om verder te lezen. Ze hebben mij in een vangkooi gevangen op een industrieterrein in Hoogkarspel. Dat is buiten onze regio maar Stichting Zwerfdier was bereid om mij toch op te nemen. Dank je wel Zwerfdier. Tja, ik was dus een zwerfdier maar ik ben niet verwilderd hoor. Toen ik binnenkwam bij de stichting was ik terughoudend maar wel lief. De mensen mochten mij lekker kriebelen. En nu? Nu loop ik lekker los in de kamer. Mijn verzorgers benaderen mij rustig en met veel geduld. Als ze mij willen aaien, kriebelen ze eerst heel rustig in mijn nekje en bij mijn oortjes. Als ik daar eenmaal aan gewend ben, laat ik mij rustig aaien over mijn rug. Dat vind ik fijn en dan ga ik spinnen. Ik ben bescheiden, goedaardig, rustig en afwachtend. Als ik jou niet ken, of je komt opeens te snel of onverwacht met je hand naar mij toe, dan kan ik van schrik blazen en uithalen met mijn pootje. Maar dat blazen stelt weinig voor hoor. Dat ben ik nu eenmaal gewend om te doen. Mag ik je vragen om hiermee rekening te houden als je bij mij op bezoek komt? Geduld en rust is mijn advies. De dierenarts denkt dat ik gezond ben en zo voel ik mij ook. Op mijn witte oren zaten korstjes. Die zijn misschien in de zomer ontstaan door verbranding in de zon. Als ik in de volgende zomer naar buiten ga moet je mijn oortjes insmeren met zonnebrandcrème. Dit is bij veel katten met witte oortjes noodzakelijk. Ik zie er leuk uit. Zie je mijn witte vacht met mijn grijze kapje op mijn kopje? En mijn grappige roze neus? Mooi hè? Verder heb ik halflang haar, dat is ook al zo leuk. Weet je wat zo grappig is aan mij? Als alle mensen weg zijn, ga ik spelen. Spelen met een balletje en rennen als ’n dolle! Heerlijk vind ik dat. Dus ja, ik ben ook speels. Wat zoek ik? Een huis met een tuin bij mensen die veel aandacht voor mij hebben, en heel veel geduld, en die vooral voorlopig niets van mij verlangen en niets van mij verwachten. Met ‘voorlopig’ bedoel ik heel veel maanden, en dit meen ik serieus. Verder ben ik beslist niet geschikt als kat in een gezin en vooral niet met kleine kinderen en ook niet met drukke kinderen. Weet je waar ik wél graag mee wil samenwonen? Met een andere rustige, sociale kat. Hier ga ik nl. goed om met de andere katten. Zelf zoek ik ze niet op maar als ze naar mij toekomen, vind ik dat hartstikke leuk. Dan zitten wij genoeglijk bij elkaar. Ik ben op zoek naar rustige mensen met engelengeduld die mij laten wennen op mijn eigen tempo. Dat zou ik heel erg fijn vinden. Kom je snel eens kennis maken met mij? Dat lijkt mij heel leuk. Tot dan!

Janice   -   geplaatst

11-11-2011