Jantje zoekt een huis zonder kinderen.

Vind je mijn naam ook zo leuk? Ik ben vernoemd naar die beroemde Volendamse zanger. Enfin, hier vertel ik mijn verhaal. Ik liep al enkele maanden te zwerven in het noorden van Heerhugowaard. Een lieve mevrouw zag dat ik er steeds slechter ging uitzien. Daarom ben ik naar Stichting Zwerfdier gebracht. Hier zagen ze dat ik wondjes en teken had. Ik was van slag en ik liet mij gemakkelijk nakijken en kammen. Want ik vond het maar wat fijn om verlost te worden van die teken. Ook voelde ik mij een stuk beter toen mijn wondjes goed werden verzorgd. In de dagen na mijn binnenkomst werd ik bang en ik wilde mij niet meer laten nakijken. Maar als de mensen mij met veel geduld en rust benaderen, dan vind ik het fijn om op mijn kopje en nek te worden geaaid. Aanraken op mijn achterlijf vind ik nog eng. Kleine kinderen zijn geen optie voor mij omdat ik erg verlegen ben. Mijn verzorgers vinden mij een lieve bescheiden kat. Nog niet zo lang geleden heb ik korte tijd bij een aardige meneer mogen wonen, maar dat liep helaas anders dan gedacht. Ik heb me niet zo netjes gedragen. Ik heb in huis en op bed geplast. Dat was natuurlijk niet zo netjes en die meneer heeft mij toen teruggebracht naar Stichting Zwerfdier. En daar zit ik nu dan weer. Toch wil ik het nog een keer proberen om een huisje te zoeken. Wil jij mij die kans geven?

Jantje   -   geplaatst

26-05-2010