Keira zoekt een huis met afgesloten tuin

“Ik ben een rustige verlegen poes”

Mijn Keltische naam Keira betekent “zwartharig”. De uitspraak van mijn naam is minder eenvoudig. Je spreekt ‘kei’ uit als in “keigaaf”. Zoals ze in het zuiden zeggen. Maar ik woon in het noorden en vind mijn naam gewoon “steengoed”!

In mijn korte leventje heb ik meerdere huisjes gehad. Mijn laatste baasjes stonden mij af omdat ik nogal een angstig was voor alles en wegliep van huis. Na een periode bij Stichting Zwerfdier, bleek ik zwanger te zijn. Ik ben bevallen van mijn kittens. Nu mag ik een nieuw fijn huisje zoeken.

Mijn karakter is lief, verlegen, bescheiden en angstig. Ik ben nogal onzeker. Vandaar mijn angstige gedrag voor onbekende dingen en mensen. Nu woon ik hier een tijdje en ben tot rust gekomen. Mijn verzorgers leer ik ook steeds beter kennen. Als ik ruik aan hun vingers, en zij op mijn kopje kriebelen, geef ik kopjes tegen hun handen. Dan kroel en knuffel ik. Daar geniet ik dan van. Je kunt lekkere hapjes, zoals liquid snack, gebruiken om mij te laten wennen aan jou. Leuk hè?

Graag zoek ik een rustig huisje bij een of twee volwassen baasjes. Baasjes die gewend zijn om met bange katten om te gaan. Die begrip hebben voor mijn onzekerheid. Die mij veel tijd en geduld gunnen om mijn zelfvertrouwen op te bouwen. Want het kan lang duren voordat ik gewend ben in een nieuw huisje. LET OP: Het is BELANGRIJK dat ik bij vitale mensen woon die zelfstandig voor mij kunnen zorgen. Houd je hier allemaal rekening mee als je mij in huis neemt?

Met kinderen wil ik niet samenwonen. Bij Zwerfdier trek ik mij weinig aan van de andere katten. Ik doe mijn eigen ding en zoek geen vriendschap. Toch wil ik in mijn nieuwe huisje samenwonen met maximaal één andere kat. Daarvan kan ik sociaal kattengedrag leren. Het is dan wel van belang dat deze kat makkelijk, rustig en sociaal is. Dat deze kat geen vriendschap zoekt met mij. Want dat wil ik niet.

BELANGRIJK: Mijn huisje moet een afgesloten tuin hebben. Ik mag absoluut NIET op straat lopen. Dit is om twee redenen: Als ik buiten de tuin kom, loop ik weg. Maar ook vanwege mijn uiterlijk. Er zijn namelijk mensen zijn die mij om verkeerde redenen van straat kunnen plukken. Houd je hier héél serieus rekening mee als jij mij in huis haalt?

BELANGRIJK: Mijn vacht is langharig. Daarom heb ik regelmatig vachtverzorging nodig. Een trimmer aan huis is dan ook fijn voor mij. De mensen van Zwerfdier lichten je hier goed over in.

Kan jij aan mijn wensenlijstje voldoen? En vind jij mijn naam keigaaf, of zo je wilt, steengoed?? Maak dan snel een afspraak met mij. Houd je er dan wel rekening mee dat ik verlegen overkom als je naar mij komt kijken? Kopje van Keira.

Keira   -   geplaatst

Geslacht
Poes
Geboren
01-06-2019
Opname
09-05-2022
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Keira

Keira

Keira
<     Jessie
Kellie     >