Kovu zoekt samen met Stip een huis met een grote tuin of erf

“Ik ben een terughoudende kater”

Mijn naam is Kovu. Als je naar De Leeuwenkoning hebt gekeken, weet je dat Kovu een stoere leeuw is. Als ik groot ben wil ik net zo stoer worden als die Kovu. Daarom heb ik gevraagd of ik zo mocht heten, leuk hè?

Met twee nestgenootjes ben ik geboren bij een stal in Akersloot. Onze moeder zwierf daar rond. Dat was natuurlijk geen goede plek voor ons om op te groeien. Daarom zijn we met z’n drietjes naar Stichting Zwerfdier gebracht. Bij Zwerfdier heb ik kater Stip ontmoet. Het klikte meteen tussen ons. We zijn dan ook samen naar een huisje gegaan. Maar omdat we erg schuw bleven zijn we teruggebracht naar Zwerfdier. Nu mogen we weer opnieuw proberen een huisje te vinden, leuk hè?

Mijn karakter is heel terughoudend en bang. Gelukkig heb ik Stip. Samen met hem voel ik mij veel fijner dan alleen. Spelen vinden we heel leuk. Dus het zou fijn zijn als je wat leuke speeltjes voor ons hebt! Aaien vind ik nog niet leuk. Het is onduidelijk of ik ooit aaibaar zal worden. Houd je hier serieus rekening mee als je mij in huis neemt?

BELANGRIJK: Ik wil naar een huisje met een of twee rustige baasjes. Het is belangrijk dat mijn nieuwe baasjes rekening houden met mijn bange en heel terughoudende karakter. Dat ze mij rustig benaderen. En dat zij ervaring hebben met katten zoals ik. Dat ik veel tijd krijg om mij op mijn gemak te gaan voelen. Kinderen vind ik niet leuk. Daarom wil ik naar een huisje zonder kinderen. In het begin zal ik een behoorlijke terugslag in mijn gedrag krijgen. Die kan best wel lang duren. Houd je hier goed rekening mee als je mij in huis haalt?

Een huis met een grote tuin is belangrijk voor mij. Of een boerderij, dat lijkt me ook heel leuk. Hoe meer ruimte, hoe fijner ik het vind. Als ik maar naar buiten kan, samen met Stip, dan ben ik een gelukkige kater.

BELANGRIJK: In mijn nieuwe huisje moet minimaal één andere sociale kat wonen. Deze kat moet wel aan andere katten gewend zijn. Maar er mogen ook meerdere katten wonen, hoor. Het is belangrijk dat ik in mijn nieuwe huisje niet alléén met Stip woon. Aan honden ben ik niet gewend. Dus ik wil niet naar een huisje met honden.

LET OP: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van Geestmerambacht bij Koedijk of in de buurt van de Hoogegeest in Akersloot.

Ben jij het ervaren kattenbaasje dat mij gelukkig wil maken? Dat heel veel geduld heeft ook al duurt het lang voor ik mijn terughoudendheid overwonnen heb? Heb jij een of meer kattenvriendjes voor me? We zijn niet veeleisend hoor, maar als je dan ook nog een fijne grote tuin hebt, kom ons dan snel bewonderen. Houd je er rekening mee dat we eerst de kat uit de boom kijken als je naar ons komt kijken? Hopelijk tot gauw! Pootje van Kovu. (En natuurlijk ook van Stip!).

Kovu

Geslacht
Kater
Geboren
31-05-2021
Opname
27-04-2022
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Kovu

Kovu

Kovu

Kovu

Kovu in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Kissa
Lilo     >