Kruymel wil graag naar een nieuw huisje

Mijn baasje is naar een verzorgingshuis gegaan en mag mij niet meenemen. Dat is best moeilijk voor mij maar mijn leventje gaat verder. Nu woon ik bij Stichting Zwerfdier en ben op zoek naar een nieuw huisje. De mensen vinden mij een lief knuffelpoesje. Ze aaien mij en geven mij aandacht, dat vind ik heel fijn en daar kan ik echt van genieten. Weet je wat ik wel eens doe als ze stoppen met aaien? Dan tik ik heel zachtjes op hun hand alsof ik wil zeggen 'ga maar door hoor, ik heb er nog geen genoeg van'. Leuk hè? Weet je waar ik ook zo dol op ben? Op kammen. Dan ga ik rollebollen van plezier. Ze zeggen dat ik er goed uitzie en goed ben verzorgd. Dat is een mooi compliment voor mijn ex-baasje. Mag ik nu je speciale aandacht vragen? In mijn leven ben ik helemaal niets gewend en ik ben altijd bang geweest. Ik leefde altijd boven in huis. Wil je mij mijn eigen plekje in huis gunnen? Mag ik je vragen om niet te veel van mij te verwachten en engelengeduld met mij te hebben? Het kan namelijk heel lang duren voordat ik aan mijn nieuwe huisje ben gewend. Hier bij de stichting kom ik aaitjes halen bij de mensen die ik ken maar het is niet zeker dat ik ooit een gezellige huiskat word.

In mijn vorige huis ben ik andere katten gewend, daar ging ik goed mee om. Maar ik ben geen hond en geen kleine kinderen gewend. Ik ben altijd binnen geweest en ik kwam nooit op het balkon. Dus een bovenwoning is heel geschikt voor mij. Vanwege mijn medische verleden krijg ik een dieet van cd-stress brokken. Die vind ik heel lekker. Wil jij mij een fijne oude dag bezorgen met veel geduld, aandacht en knuffeltjes? Kom je dan gauw eens naar mij kijken? Graag, dat vind ik leuk.

Kruymel   -   geplaatst

10-06-2003