Lex zoekt een huis met een tuin.

Wil je graag kennis maken met een kater met pit? Dat kan, lees maar snel verder!

Al enige tijd liep ik te zwerven in een woonwijk. De mensen zagen dat ik ietwat verwilderd was en dat mijn neus er niet goed uitzag. Ze belden de dierenambulance en zij brachten mij naar de dierenarts. Daar ben ik behandeld. Hierna mocht ik naar Stichting Zwerfdier.

Ik was vrij snel gewend en genoot van de goede verzorging en aandacht. Eindelijk hoefde ik mijn kostje niet meer bij elkaar te scharrelen. Dat is niet fijn en al helemaal niet in de winter. Hoe mijn verleden eruit zag, ben ik vergeten. Liever kijk ik uit naar een gelukkige toekomst.

Gezelligheid van mensen om mijn heen, vind ik leuk. Ik ben een vrolijke kater en heel speels. Aandacht en kroelen vind ik fijn. Maar let op: Als ik geaaid word met de handen, bijvoorbeeld over mijn rug, kan ik soms fel reageren en uithalen. Dit gebeurt ook als mensen bijvoorbeeld schoonmaken. Ik verwar namelijk handen van mensen met speelgoed. De mensen van Zwerfdier noemen dit spelagressie. Zij kunnen je hierover uitgebreid voorlichten. Ik mag niet geplaatst worden in de omgeving van Huiswaard.

Het is heel belangrijk dat ik bij ervaren kattenmensen kom wonen. Die mijn signalen van spelagressie leren herkennen en daar goed mee om weten te gaan. Een huis met een tuin is goed voor mij. Zo kan ik mijn overtollige energie buiten kwijt. Andere dieren vind ik niet leuk en kinderen vind ik ook niet leuk. Wat ik wel leuk vind zijn baasjes die goed met mijn gedrag om kunnen gaan. Dan kan ik uitgroeien tot een gezellige huisgenoot. Verder ben ik altijd te porren voor een lekker hapje. Zowel brokjes als blikvoer.

Val jij op mijn pittige karakter en wil jij mij graag beter leren kennen? Dat komt goed uit want ik ben heel nieuwsgierig naar jou. Tot snel! Groetjes van Lex.

Lex   -   geplaatst

01-01-2017