Lexi zoekt een bovenwoning

Ik ben een mooie langharige poes. Mijn vacht is black-smoke en ik heb knalgele ogen. Daar ben ik heel trots op!

Sinds mijn kittentijd woonde ik met mijn zusje in een huis. Van jongs af aan was ik nogal stressgevoelig. Dit kwam onder anderen omdat mijn langharige vacht regelmatig gekamd moest worden. Omdat ik dat niet leuk vond, gebeurde dit regelmatig onder narcose. Dit veroorzaakte bij mijn baasje veel stress. Hierdoor werd mijn stress ook erger. Daardoor ging ik mijzelf bijten en likken. Kortom, het werd een vicieuze cirkel. Mijn baasje besloot afstand van mij te doen. Dit was namelijk de enige manier om de cirkel te doorbreken.

In het begin van mijn verblijf bij Stichting Zwerfdier, was ik erg van slag. Ik was moeilijk te benaderen. Inmiddels gaat het veel beter met mij. Toch kan ik nog steeds verlegen zijn als ik benaderd word. Maar als ik mij eenmaal laat aaien en knuffelen, geniet ik daar volop van! Dan spin ik hard. Als ik in een nieuw huisje kom wonen, zal ik tijd nodig hebben om te wennen. Dan vind ik het eng als je mij benadert. Dan kan ik ook naar je blazen. Houd je hier serieus rekening mee als je mij in huis neemt?

Mijn karakter is lief, rustig en onzeker. Ik vertoon soms bang gedrag. Tegenover mijn zusje was ik nogal onderdanig. Ik liet over mij heen lopen. Daar werd ik niet gelukkig van. Daarom wil ik graag alleen in een heel rustig huisje wonen. Het liefst bij een of twee rustige mensen.

Kinderen ben ik niet gewend. Daarom wil ik niet samen met kinderen wonen. Graag wil ik op een bovenwoning wonen. Ik ben nog nooit buiten geweest. Verkeer is dan ook gevaarlijk voor mij.

BELANGRIJK: Omdat ik een langharige poes ben, is vachtverzorging heel belangrijk voor mij. Omdat ik mij niet of heel moeilijk laat kammen, zal mijn vacht regelmatig door een trimmer moeten worden gekamd/geschoren. De mensen van Zwerfdier kunnen je hier goed over voorlichten.

Wil jij graag meer over mij weten? Of, beter nog, wil jij mij graag in het echt zien? Dat kan! Pak dan maar snel de telefoon en spreek gezellig een keertje af. Dan zorg ik dat ik klaar zit om jou te ontmoeten. Tot dan! Liefs van Lexi.

Lexi   -   gereserveerd

18-05-2016