Lilly zoekt een huis met een tuin

“Ik ben een nieuwsgierige speelse schootpoes”

Hoi, mijn naam is Lilly. Een hele mooie naam, vind ik. Mijn Engelse naam betekent ‘lelie’. Je hebt vast wel gehoord van zwarte of witte lelies. Maar een witte met een klein beetje zwart heb je vast nog nooit gezien. Nou, dat is precies zoals ik eruitzie. Heel bijzonder dus!

Ik kon niet langer blijven wonen in mijn huisje. Daarom ben ik naar Stichting Zwerfdier gebracht. Dat ik niet in mijn huisje kon blijven, vond ik heel verdrietig. Maar dat heb ik inmiddels verwerkt. Nu ben ik toe aan een nieuw huisje. Dat lijkt mij echt ‘lovely’.

Mijn karakter is rustig, nieuwsgierig en aanhankelijk. Naar mijn vorige baasjes toe was ik heel eenkennig. Ik was dol op ze. Lag bij hen op schoot en op bed. Als ik geaaid werd, spinde ik erop los. Als ik je nog niet goed ken, ben ik terughoudend en onzeker. Het kost tijd voordat ik jou aan jou gewend ben en jou vertrouw. Mijn vaste verzorgers ken ik inmiddels goed. Ik vind ze lief en vertrouw ze volkomen. Daarom laat ik mij heerlijk door hen aaien. Maar ik geef ook goed aan wanneer het genoeg is. Handig hè? Weet je waar ik dol op ben? Schootzitten! Heerlijk knus en warm. Mag ik bij jou op schoot zitten als ik bij jou woon?

Spelen ben ik dol op! Ik kan mijzelf goed vermaken. Maar het allerleukste is samen spelen met jou. Dan worden we vast snel vriendjes! Spelen is niet alleen leuk maar ook goed voor mijn socialisatieproces. Met spelen ontspan ik en vergeet ik mijn onzekerheid. Oh ja, nog een klein puntje. Ik houd er niet van om opgetild te worden. Houd je daar rekening mee als je mij in huis neemt?

Graag woon ik bij 1 of 2 ervaren, rustige baasjes die ervaring hebben met katten zoals ik. Kinderen houd ik niet van, dus ik wil in een huisje zonder kinderen wonen. Daarom wil ik ook niet dat er oppas- of buurtkinderen in huis komen. Dat is iets om rekening mee te houden als je mij in huis neemt.

BELANGRIJK: Het is belangrijk dat mijn nieuwe baasjes ervaring hebben in het omgaan met onzekere katten zoals ik. Die tijd en geduld hebben om mij te laten wennen aan een nieuwe omgeving. Dat heb ik namelijk écht nodig. In het begin in mijn nieuwe huisje zal ik best een terugslag krijgen. Dus dat is iets om rekening mee te houden. Ik heb nog een handige tip voor jou: Om mij goed aan jou te laten wennen, kun je mij verwennen met liquid snack of blikvoer. Daar ben ik namelijk dol op! Dat kun je dan ook goed gebruiken om een vertrouwensband op te bouwen.

Ik houd niet van andere dieren, of het nou katten of honden zijn. Daarom wil ik als enige kat in mijn nieuwe huisje wonen.  Een heerlijke tuin bij mijn huisje is een grote must. Ik móet echt naar buiten kunnen. Om lekker buiten rond te kunnen scharrelen! Dat vind ik het fijnste dat er is.

LET OP: Als ik naar buiten ga als de zon schijnt, moet mijn witte oortje ingesmeerd worden met zonnebrandcrème. De mensen van Zwerfdier kunnen je hier verder over inlichten.

Ben jij het kattenbaasje dat deze bijzondere lelie een fantastisch ‘for-ever home’ wil geven? Dat het niet erg vindt als het wat langer duurt voordat ik gewend ben? Dat een huis vol met leuke speeltjes heeft? En die oh zo belangrijke tuin en een heerlijk warme schoot heeft? Dan hoop ik dat je mij gauw komt bewonderen!? See you soon! Pootje van Lilly!

Lilly

Geslacht
Poes
Geboren
09-11-2016
Opname
03-06-2023
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Nee
Lilly

Lilly

Lilly

Lilly in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Kovu
Loïs     >