Lotje zoekt een bovenwoning met afgesloten balkon

“Ik ben een verlegen poes”

Mijn naam is afgeleid van Charlotte. Dat vind ik best een mooie naam hoor. Maar Lotje klinkt toch wat lieflijker. Net zo lieflijk als mijn karakter. Als je mij leert kennen, zal je dat zeker beamen.

Helaas is mijn baasje overleden. Daarom ben ik naar Stichting Zwerfdier gebracht. Het begin van mijn verblijf was heel moeilijk voor mij. Ik miste mijn lieve vrouwtje en mijn vertrouwde omgeving. Maar met kleine stapjes begin ik inmiddels wat te wennen. Nu zoek ik een huisje in de hoop weer gelukkig te worden.

Mijn karakter is verlegen, rustig en goedaardig. Het liefst lig ik beschut in een mandje. Daarin voel ik mij veilig. Langzamerhand laat ik mij aaien door mijn verzorgers. Zij doen dit heel voorzichtig. Als het te snel gaat, wil ik nog wel eens uithalen. Als een verzorger mij benadert met liquid snack, lik ik dat van de vingers af. Dat vind ik lekker. Maar het is ook een goede manier om mij aan jou te laten wennen.

In mijn huisje woonde ik alleen met mijn vrouwtje. Ik was heel eenkennig naar haar toe. Graag zat ik bij haar op schoot. Maar dit deed ik niet bij visite.

Graag woon ik één of maximaal twee volwassen baasjes. Baasjes die gewend zijn om met verlegen katten om te gaan. Het is belangrijk dat ik in een rustig huishouden woon. Want van teveel drukte om mij heen, word ik ongelukkig. Als ik in een nieuw huisje woon, zal ik in het begin van slag zijn. Dat kan een tijdje duren. Dit is iets om serieus rekening mee te houden. Andere dieren en kinderen vind ik niet leuk. Daarmee wil ik dan ook niet samenwonen.

Omdat ik altijd op een bovenwoning met balkon gewoond heb, wil ik dat nu weer. Verkeer ben ik namelijk niet gewend en is dan ook gevaarlijk voor mij. Het is belangrijk dat het balkon goed is afgeschermd zodat ik daar niet vanaf kan springen. De mensen van Zwerfdier vertellen je hoe je je balkon goed kunt afschermen.

BELANGRIJK: Als ik van slag ben, eet ik niet goed. Daarom is het belangrijk dat mijn nieuwe baasjes goed in de gaten houden dat ik genoeg eet. Naast brokjes eet ik blikvoer. Ik mag ook verwend worden met gekookte kip of vis.

Ben jij dat lieflijke baasje dat goed voor mij wil gaan zorgen? Net zoals mij vorige vrouwtje dat deed voor mij? Dan hoop ik weer een gelukkige poes te worden. Liefs van Lotje.

Lotje   -   geplaatst

01-05-2016