Lynx zoekt met poes Marinka een huis bij ervaren baasjes

“Ik ben een verlegen poes”

Sinds een paar jaar woon ik in het mooie adoptieverblijf van Stichting Zwerfdier. Nu heb ik vriendschap gesloten met poes Marinka. Weet je wat nu zo leuk is? Wij mogen samen een huisje zoeken. Dat is heel spannend maar oh zo fijn!

Als jonge poes woonde ik met een groep verwilderde katten bij een winkel. Toen deze failliet ging, zijn wij aan ons lot overgelaten. Hierna ben ik naar Zwerfdier gebracht. Ik bleek een schuwe poes. Maar toch kreeg ik een kans op een mooi huisje. Daar was ik heel terughoudend maar liet mij wel aaien. De andere kat in huis moest niets van mij hebben. Dat vond ik heel erg want ik was dol op hem! Ik ben dan ook heel sociaal naar andere katten.

Het mooie nieuws is dat ik inmiddels een nieuw vriendinnetje heb gevonden in het adoptieverblijf. Zij heet Marinka. Zij was al lange tijd op zoek naar een poezenmaatje maar werd steeds afgewezen. Dat was heel sneu maar bij mij was het raak! Wij liggen regelmatig gezellig in een mandje. Ook vinden wij het fijn om wang tegen wang te eten uit de brokjesbak. Wij zijn heel gelukkig dat wij elkaar gevonden hebben. Daarom mogen wij samen een fijn huisje zoeken. Fijn voor ons hè?

BELANGRIJK: Een vriendschap met een andere kat is héél belangrijk voor mij. Daarom mag ik alleen met Marinka naar een nieuw huisje toe. Ik mag absoluut niet alleen in een huisje geplaatst worden!

Als ik fantaseer over een nieuw huisje, denk ik gelijk aan een fijne tuin. Dat vind ik heerlijk. Het is belangrijk dat ik in een rustig huisje woon. Bij een of twee baasjes die veel ervaring hebben in de omgang met terughoudende katten. Die veel tijd en geduld hebben om mij te laten wennen aan de nieuwe situatie. Het zal namelijk een tijd duren voordat ik gewend ben. Kinderen vind ik niet leuk. Daarom wil ik niet bij kinderen wonen.

Mijn karakter is lief, rustig en verlegen. Ik ben een stille genieter. Om aandacht vragen doe ik niet. Maar als ik rustig word aangehaald, geniet ik daar van.

BELANGRIJK: Ik heb chronische niesziekte. Daar kan ik prima meeleven. Maar het is wel iets om rekening mee te houden. De mensen van Zwerfdier kunnen je hier alles over vertellen.

Heb jij veel ervaring met katten zoals ik? Heb jij een tuin en geen kinderen? En, is jouw huis en hart groot genoeg voor mij en Marinka? Dan hoop ik dat je binnenkort naar het adoptieverblijf komt om kennis met ons te maken. Daar verheug ik mij op. Pootje van Lynx (en Marinka natuurlijk!).

P.s. Tot ik een huisje gevonden heb, mag ik in het grote adoptieverblijf wonen.

Lynx

Geslacht
Poes
Geboren
01-04-2014
Opname
05-03-2016
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Lynx

Lynx

Lynx

Lynx in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Lodewijk
Marinka     >