Maks zoekt een huis met tuin of bovenwoning met afgesloten balkon

Stel jij jouw huis en hart open voor een kater op leeftijd? Dat hoop ik want ik wil graag nog wat jaren in een knus huisje wonen.

Mijn baasje kon niet meer voor mij zorgen. Dat was heel verdrietig voor mij. Daarom werd ik naar Stichting Zwerfkatten IJmuiden gebracht. Via een uitwisseling woon ik nu bij Stichting Zwerfdier. Vanuit hier mag ik een nieuw huisje zoeken.

Bij binnenkomst was ik heel lief. Ik ben onderzocht door de dierenarts. Die zag mijn gebitsproblemen en te lange nageltjes. Inmiddels ben ik naar de tandarts en de pedicure geweest. Alles is nu goed.

Mijn karakter is zachtaardig, rustig en verlegen. De mensen vinden mij een aandoenlijke kater. Knuffelen vind ik heel fijn. Maar als ik je niet goed ken, vind ik het spannend als je mij benadert. Dan laat ik mij wel aaien maar alleen als dat heel rustig en zacht gebeurt. Dan geniet ik daarvan.

In mijn vorige huisje ging ik goed om met andere sociale katten en honden. Daarmee kan ik dan ook samenwonen. Maar ik kan ook goed alleen in een huisje wonen. Een tuintje ben ik gewend maar een bovenwoning met balkon is ook voldoende voor mij. Het is dan wel belangrijk dat het balkon goed wordt afgeschermd. De mensen van Zwerfdier kunnen je hierover goed voorlichten.

Het is belangrijk dat ik in een rustig huisje woon, bij een of twee rustige baasjes. Met kinderen ga ik goed om. Maar omdat ik een kater op leeftijd ben, wil ik alleen wonen bij jong volwassenen vanaf ca. 18 jaar. Anders is het veel te druk voor mij. Als ik bij jou kom wonen, zal ik de eerste tijd verlegen zijn. Dan is het belangrijk dat je mij zachtaardig en geduldig benadert. Houd je hier rekening mee als je mij in huis neemt?

Ben jij geraakt door mijn verhaal? En wil jij mij, een rustige kater op leeftijd, een knus huisje geven? Dan hoop ik dat jij naar mij komt kijken. Houd je er dan wel rekening mee dat ik verlegen overkom? Kopje van Maks.

Maks   -   geplaatst

01-05-2005