Marie zoekt een baasje met ervaring

Mijn mooie zachtgrijze vacht met een vleugje wit, is iets om trots op te zijn. Dat ben ik dan ook. Leuk hè?

Samen met twee nestgenootjes liep ik op een industrieterrein. De mensen die daar werkten hebben de VKA, Vermiste Katten Alkmaar, ingeschakeld. Zij hebben daar een vangkooi neergezet waarmee wij zijn gevangen. Toen zijn wij naar Stichting Zwerfdier gebracht. Bij binnenkomst waren wij erg van slag. Inmiddels zijn mijn twee nestgenootjes verhuisd. Ik had geen tijd om ze te missen want ik kreeg al snel aansluiting bij leeftijdgenootjes. Heel gezellig!

Bij Zwerfdier woon ik in een kamer met broer en zus Olaf en Anna. Wij hebben ongeveer dezelfde leeftijd en kunnen heel goed met elkaar opschieten. Wij spelen en ravotten met elkaar. Ook liggen wij graag samen te slapen. Het is heel leuk voor mij als ik met Anna of Olaf óf bij een andere sociale kat van dezelfde leeftijd, in een huisje ga wonen. Maar ik kan ook als enige poes in een huisje wonen.

Ik ben een terughoudend en schuw poesje. Als mensen de kamer binnenkomen, ben ik alert. Dan houd ik je goed in de gaten. Toch ben ik wel nieuwsgierig naar mensen. Ik laat mij niet oppakken.

BELANGRIJK: Het is belangrijk dat ik bij rustige en geduldige baasjes woon die ervaring hebben met schuwe katten. Er is namelijk nog een weg te gaan in mijn socialisatieproces. Met veel geduld, aandacht en spelen kan je mij socialiseren. Daarom is het van belang dat mijn baasjes part-time werken. Zodat er genoeg aandacht is voor mij.

Graag wil ik een tuin bij mijn huisje. Daarin kan ik mij lekker uitleven. Kinderen zijn te druk voor mij. Ik kan wel wonen bij kinderen van ca. 16 jaar. Zij moeten dan wel schuwe katten gewend zijn.

BELANGRIJK: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van Breekland in Oudkarspel.

Heb jij de ervaring om met een jonge poes als ik om te gaan? En, heb jij de tijd en het geduld om mij verder te socialiseren? Dan hoop ik dat je naar mij komt kijken. Houd je er dan wel rekening mee dat ik jou spannend vind? Kopje van Marie.

Marie   -   geplaatst

Geslacht
Poes
Geboren
01-05-2020
Opname
24-09-2020
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Marie

Marie
<     Lynx
Nikky     >