Marinka zoekt met poes Lynx een huis bij ervaren baasjes

“Ik ben een schuwe poes”

Sinds een paar maanden woon ik in het mooie adoptieverblijf van Stichting Zwerfdier. Inmiddels heb ik vriendschap gesloten met poes Lynx. Weet je wat nu zo leuk is? Wij mogen samen een huisje zoeken. Dat is heel spannend maar oh zo fijn!

Lange tijd liep ik met meerdere katten te zwerven bij een boerderij. De mensen zagen dat ik zwanger maar ook graatmager was. Toen ben ik naar Stichting Zwerfdier gebracht. Daar ben ik bevallen van 5 kittens. Helaas kon ik niet goed voor ze zorgen. Daarom zijn ze door de mensen met de fles groot gebracht.

Mijn gedrag was heel schuw. Daarom mocht ik in het adoptieverblijf wonen. Het begin was moeilijk maar na een tijdje bloeide ik helemaal op. Mijn vacht werd mooi en ik kwam goed aan. Letterlijk en figuurlijk zat ik een stuk beter in mijn vel! Graag wilde ik vriendschap sluiten met de andere katten. Maar tot mijn grote verdriet werd ik steeds afgewezen. Tot de dag dat ik het probeerde bij poes Lynx. Ik sprong in haar mandje en dit vond zij fijn. Ook eten wij wang tegen wang uit de brokjesbak. Dus eindelijk heb ik een vriendinnetje!

BELANGRIJK: Een vriendschap met een andere kat is héél belangrijk voor mij. Daarom mag ik alleen met Lynx naar een nieuw huisje toe. Ik mag absoluut niet alleen in een huisje geplaatst worden!

Ik ben een schuwe poes. Mensen vind ik spannend en handen vind ik nog eng. Er is een verzorger die mij voorzichtig aait met een verenstokje. Dit doet ze alleen als ik rustig lig. Als ik haar handen zie, word ik bang. LET OP: Het kan zijn dat ik nooit aaibaar word. Houd je daar rekening mee als je mij in huis neemt? Lekkere hapjes eet ik graag. Daar kan je mij mee paaien. Spelen vind ik heel leuk! Daarmee vergeet ik mijn schuwheid. Ik kan mijzelf goed vermaken met een speeltje.

Als ik fantaseer over een nieuw huisje, denk ik gelijk aan een fijne tuin. Dat vind ik heerlijk. Het is belangrijk dat ik in een rustig huisje woon. Bij een of twee baasjes die veel ervaring hebben in de omgang met schuwe katten. Die veel tijd en geduld hebben om mij te laten wennen aan de nieuwe situatie en aan menselijk contact. Het zal namelijk een tijd duren voordat ik gewend ben. Kinderen vind ik niet leuk. Daarom wil ik niet bij kinderen wonen.

LET OP: Ik mag niet geplaatst worden in de Boekelermeer in Alkmaar.

Heb jij veel ervaring met schuwe katten zoals ik? Heb jij een tuin en geen kinderen? En, is jouw huis en hart groot genoeg voor mij en Lynx? Dan hoop ik dat je binnenkort naar het adoptieverblijf komt om kennis met ons te maken. Houd je er dan rekening mee dat ik schuw overkom? Pootje van Marinka (en Lynx natuurlijk!).

P.s. Tot ik een huisje gevonden heb, mag ik in het grote adoptieverblijf wonen.

Marinka

01-07-2016
24-06-2020
Marinka

Marinka in het echt zien?

<     Lynx
Meisje     >