Mekx zoekt een huis met tuin of afgesloten balkon bij ervaren baasjes

“Ik ben een rustige kater ”

Mijn leven is tot nu toe heel zwaar geweest. Ik heb veel verdriet, angst en pijn gehad. Nu wil ik dit allemaal achter mij laten. In de hoop een mooi pensioentje te hebben. Mijn grootste wens is dan ook om in een veilig en gelukkig huisje te wonen.

Lange tijd liep ik rond op de vindplaats. Verwaarloosd en vies zag ik eruit. Daarom werd ik naar Stichting Zwerfdier gebracht. Zij brachten mij direct naar de dierenarts omdat mijn conditie slecht was. Ik had vlooien, een slecht gebit, blaren op mijn tong, giardia etc.. Kortom, ik was een hoopje ellende. Na maanden medische en liefdevolle verzorging, mag ik nu een huisje zoeken. Heel spannend maar ook heel fijn.

Mijn verzorgers vinden mij een rustige lieve kat. Maar ik ben ook een kat met karakter. Aaien vind ik fijn. Belangrijk is dan wel dat je mij van achteren benadert. Want als ik jouw hand van voren zie, schrik ik. Mijn voorkeur gaat uit naar vrouwen en niet naar mannen. Dit alles heeft waarschijnlijk te maken met mijn verleden. Soms kan ik een beetje knorrig zijn. Maar ja, ik ben niet voor niets een seniorenkat.

Het liefst lig ik lekker in een zacht mandje te slapen of te ontspannen. Eten vind ik het fijnste dat er is! Je mag mij dan ook elke dag met van alles verwennen; brokjes, blikvoer en gekookte kip of vis. Leuk hè?

Het is belangrijk dat mijn baasjes ervaring hebben met katten. Dat zij begrijpen dat zij mij met rust laten en mij mijn eigen gang laten gaan. Alleen zo kan ik de goedheid van mijn baasjes leren te vertrouwen. Het is fijn als ik de gunfactor heb van mijn baasjes. Dat zij er plezier in hebben om mij te verwennen. Houd je hier rekening mee als je mij in huis neemt?

Een tuin bij mijn huisje is fijn. Maar ik kan ook op een bovenwoning wonen met een afgesloten balkon. Kinderen vind ik niet leuk, daarmee wil ik dan ook niet samenwonen. Met een andere kat kan ik prima samen. Maar dan is het van belang dat dit een zelfstandige kat is. Want ik wil geen vriendjes worden met een andere kat.

Mijn rechtervoorpoot staat een beetje scheef. Dit komt waarschijnlijk door een breuk in het verleden. Hier heb ik geen pijn aan. Ik lijd aan artose. Dit is een ouderdomskwaal van de botten. Hiervoor krijg ik medicatie. Dit eet ik heel makkelijk door mijn blikvoer. De mensen van Zwerfdier kunnen je hier verder over inlichten.

BELANGRIJK: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Rochussenstraat in Alkmaar.

Ben jij geraakt door mijn verhaal? En, gun jij mij nog wat fijne jaren waarin ik in de watten word gelegd? Dan hoop ik dat jij mij belt voor een afspraak. Houd je er dan rekening mee dat ik misschien wat knorrig kan reageren? Maar daar kijk jij wel doorheen toch? Pootje van Mekx.

Mekx   -   geplaatst

01-04-2007