Mickie zoekt een baasje met ervaring

Ik ben door een ringetje te halen zo charmant. Dat komt omdat ik elke dag een smoking draag. Daar hoef ik niks voor te doen. Dat is de tekening van mijn vacht. Handig hè?

Toen ik drie weken oud was, zwierf ik met drie nestgenootjes en mijn moeder in Amsterdam. Wij zijn van de straat gehaald en naar Stichting Dierenleed gebracht. Daar ben ik na twee maanden in een huisje geplaatst. Daar ben ik nooit sociaal geworden. Dit kwam waarschijnlijk door mijn zwerversleven. Na zeven jaar kon mijn baasje niet meer voor mij zorgen. Daarom ben ik eind 2019 weer naar Stichting Dierenleed gebracht.

Daar voelde ik mij diepongelukkig. Met de andere katten ging ik goed om. Maar de verzorgers vond ik doodeng. Het was zó erg dat ik regelmatig in paniek raakte. Zo kon het niet langer. Toen ben ik via een uitwisseling naar Stichting Zwerfdier verhuisd. Hier mocht ik in het mooie adoptieverblijf wonen. Inmiddels ben ik ten goede veranderd en zit ik prima in mijn vel. Fijn voor mij hè?

Ik ben een nieuwsgierige kater. Graag ben ik in de buurt van de mensen. Zij paaien mij vaak met wat lekkers, al is het maar met brokjes. Die eet ik dan uit de hand. Zo raak ik spelenderwijs aan mensen gewend. Soms laat ik mij zelfs op mijn kopje kriebelen. Toch is er nog een weg te gaan in mijn socialisatieproces. Ik heb namelijk nooit geleerd om te genieten van aaitjes. Dit is belangrijk om rekening mee te houden.

BELANGRIJK: In een nieuw huisje zal ik erg moeten wennen aan nieuwe mensen. Dan kan ik een terugslag krijgen. Mijn nieuwe baasjes moeten dan ook niet teveel van mij verwachten. Zij moeten mij voorzichtig met veel geduld en tijd benaderen. Of ik ooit echt helemaal aaibaar word, weet ik nog niet. Maar het begin is er. Het is belangrijk dat nieuwe baasje mij in mijn waarde laten. Alleen dan kan ik mij verder ontwikkelen. Houd je hier heel serieus rekening mee als je mij in huis neemt?

Graag woon ik in een heel rustig huisje bij een of twee baasjes met ervaring. Kinderen vind ik helemaal niet leuk. Andere dieren vind ik gezellig. Sterker nog, aan een andere sociale kat in huis kan ik mij optrekken! Verder wil ik heel graag een tuintje.

Mijn verleden was niet altijd even makkelijk. Toch ben ik de hoop op een liefdevolle toekomst niet verloren. Daarom hoop ik dat jij jouw huis èn jouw hart openstelt voor mij. Liefs van Mickie.

P.s. Tot ik een huisje gevonden heb, mag ik in het grote adoptieverblijf wonen.

Mickie   -   geplaatst

Geslacht
Kater
Geboren
01-06-2012
Opname
18-05-2020
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Mickie

Mickie

Mickie
<     Maks
Mido     >