Mickie zoekt een huis met tuin

“Ik ben een nieuwsgierige verlegen kater”

Ik ben door een ringetje te halen zo charmant. Dat komt omdat ik elke dag een smoking draag. Daar hoef ik niks voor te doen. Dat is de tekening van mijn vacht. Handig hè?

Toen ik drie weken oud was, zwierf ik met drie nestgenootjes en mijn moeder in Amsterdam. Wij zijn van de straat gehaald en naar Stichting Dierenleed gebracht. Daar ben ik na twee maanden in een huisje geplaatst. Daar ben ik nooit sociaal geworden. Dit kwam waarschijnlijk door mijn zwerversleven. Na zeven jaar kon mijn baasje niet meer voor mij zorgen. Daarom ben ik eind 2019 weer naar Stichting Dierenleed gebracht.

Daar voelde ik mij diepongelukkig. Met de andere katten ging ik goed om. Maar de verzorgers vond ik doodeng. Het was zó erg dat ik regelmatig in paniek raakte. Zo kon het niet langer. Toen ben ik via een uitwisseling naar Stichting Zwerfdier verhuisd. Hier mocht ik in het mooie adoptieverblijf wonen. Daar ging het een stuk beter met mij.

Omdat het zo goed ging met mij, mocht ik in een huisje gaan wonen. Maar ik bleef toch te angstig in dat huisje. Daarom vonden ze het voor mij beter om weer bij Zwerfdier te gaan wonen. Daar kon ik weer helemaal mezelf zijn. En nu mag ik het opnieuw gaan proberen in een huisje, leuk hè?

Weet je wat zo leuk is? In het adoptieverblijf woont nog een kat die eerst bij Stichting Dierenleed heeft gewoond. Dat is kater Hero. Wij mogen eventueel samen naar een nieuw huisje. Fijn hè? Dus als je zin in hebt in twee mooie zwarte jongens (met wat wit), dan ligt hier je kans!

Ik ben een nieuwsgierige, verlegen kater. Graag ben ik in de buurt van de mensen. Zij paaien mij vaak met wat lekkers, vooral kittenbrokjes ben ik gek op. Die eet ik dan uit de hand. Zo raak ik spelenderwijs aan mensen gewend. Soms laat ik mij zelfs op mijn kopje kriebelen. Maar ik ben ook dol op natvoer, gekookte kip en liquid snack. Ook dat kan goed gebruikt worden in mijn socialisatieproces. Ik heb namelijk nooit geleerd om te genieten van aaitjes. Dit is belangrijk om rekening mee te houden.

BELANGRIJK: In een nieuw huisje zal ik erg moeten wennen aan nieuwe mensen. Mijn nieuwe baasjes moeten dan ook niet teveel van mij verwachten. Zij moeten mij voorzichtig met veel geduld en tijd benaderen. Of ik ooit echt helemaal aaibaar word, weet ik nog niet. Maar het begin is er. Het is belangrijk dat mijn nieuwe baasjes mij in mijn waarde laten. Alleen dan kan ik mij verder ontwikkelen. Houd je er goed rekening mee dat ik in het begin een terugslag in mijn gedrag zal krijgen? En dat die best wel lang kan gaan duren?

Graag woon ik in een heel rustig huisje bij een of twee baasjes met ervaring. Kinderen vind ik helemaal niet leuk. Andere katten vind ik gezellig. Sterker nog, aan een andere sociale kat in huis kan ik mij optrekken! Het is belangrijk dat ik samen met een andere kat in een huisje woon. Ik mag dan ook niet alleen in een huisje wonen. Houd je hier rekening mee als je mij in huis neemt? Aan honden ben ik niet gewend. Dus ik wil niet naar een huisje waar honden wonen. Verder wil ik heel graag een tuintje om fijn naar buiten te kunnen.

Mijn verleden was niet altijd even makkelijk. Toch ben ik de hoop op een liefdevolle toekomst niet verloren. Daarom hoop ik dat jij jouw huis èn jouw hart openstelt voor mij en eventueel ook voor Hero. Houd je er rekening mee dat ik verlegen overkom als je naar me komt kijken? Liefs van Mickie. (En als je voor ons tweetjes komt, ook van Hero!).

P.S. Tot ik een huisje gevonden heb, mag ik in het grote adoptieverblijf wonen.

Mickie   -   geplaatst

Geslacht
Kater
Geboren
01-06-2012
Opname
18-05-2020
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Mickie

Mickie

Mickie

Mickie
<     Lotje
Moes     >