Moes zoekt een huis met afgesloten tuin of bovenwoning met afgesloten balkon

“Ik ben een gevoelige poes”

Mijn naam is Moes en ik ben een snoes al zeg ik het zelf. Met mijn mooie snoetje weet ik iedereen om mijn pootjes te winden. Val jij ook voor mijn charmes? Ik hoop het!

Mijn baasje heeft mij afgestaan omdat hij niet meer voor mij kon zorgen. Ik ben namelijk snel gestrest. Hierdoor word ik onrustig en rende ik soms door het hele huis. Ook krab ik aan meubels en de vloer. Dit komt waarschijnlijk omdat ik zo gestrest ben. Van bijna alles schrik ik. Waarom dit zo is weet ik niet. Misschien komt het door dingen die ik in het verleden heb meegemaakt.

Mijn karakter is nieuwsgierig, aanhankelijk en vrolijk. Fijn vind ik het om geknuffeld te worden. En heerlijk vind ik het om lekkere dutjes te doen. Dan lig ik met mijn pootje op mijn oogjes. Lief hè? Ik ben een gevoelige poes want ik ben snel gestrest. Van teveel drukte en geluiden om mij heen, word ik heel nerveus. Het kan een tijd duren voordat ik aan de voornaamste geluiden in jouw huis gewend ben.

Spelen is heel belangrijk voor mij. Dat vind ik harstikke leuk en uitdagend. Maar het is ook een goed middel om mijn onrust los te laten. Het liefst word ik uitgedaagd met ‘moeilijke’ spelletjes. Alleen een balletje gooien vind ik al gauw saai. Bijvoorbeeld een leuke voerpuzzel of veertjes die plotseling verdwijnen, vind ik leuk! Na een tijdje spelen wil ik weer rust. De mensen van Zwerfdier vertellen je hoe je het beste met mij kunt spelen.

BELANGRIJK: Als ik bij jou mag wonen moet je er rekening mee gaan houden dat ik aan je meubels, muren of de vloer kan ga krabben. Als ik dit doe kun je me het beste afleiden met een spelletje. Weet je waar ik erg blij van word? Gekookte kip! Dat vind ik zo lekker. Daar lik ik mijn pootjes bij af. Je kunt dit gebruiken om mij verder te socialiseren óf om mij af te leiden als ik nerveus ben.

Graag wil ik een rustig huisje wonen bij een of twee volwassen baasjes. Drukte is voor mij niet fijn. Vanwege mijn gedrag zoek ik baasjes die ervaring hebben met katten zoals ik. Baasjes die veel geduld hebben en mij de tijd geven om me weer op mijn gemak te voelen. Het is belangrijk dat mijn baasjes veel thuis zijn, dus part-time werken. Kinderen vind ik niet leuk. Daar wil ik niet mee samenwonen. Andere katten en honden vind ik ook niet leuk. Daarom wil ik graag als enig dier bij je wonen. Graag wil ik in een huisje wonen met een afgesloten tuin of een bovenwoning met afgesloten balkon. Want verkeer ben ik niet gewend en is veel te stressvol voor mij. Houd je hier allemaal rekening mee als je mij in huis neemt?

Gun je mij een nieuwe kans? Vind je het niet erg als ik veel tijd en geduld nodig heb om weer mezelf te worden? En ben je niet al te veel gehecht aan je meubels? Dan hoop ik dat je gauw een afspraak maakt om kennis met mij te maken. Kopje van Moes.

Moes

Geslacht
Poes
Geboren
19-03-2018
Opname
18-10-2021
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Nee
Moes

Moes

Moes

Moes in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Mickie
Nala     >