Nils zoekt een huis met tuin

“Ik ben een verlegen kater”

Mijn naam is Nils. Met mijn prachtige cypers-grijze vacht en mooie brede kop val ik meteen op. Omdat ik met mijn rechteroog knijp, lijkt het of ik steeds naar je knipoog. Leuk hè?

Ik liep een paar weken rond op de vindplaats. Omdat ik honger had, at ik bij iemand thuis het eten van de huiskatten op. De mensen die daar woonden, vonden dat niet zo’n goed idee. Daarom ben ik gevangen en naar Stichting Zwerfdier gebracht. Omdat ik zo verlegen ben werd er besloten dat ik in het grote adoptieverblijf mocht gaan wonen. Daar kan ik mij in mijn eigen tempo proberen te ontspannen.

Mijn karakter is rustig, maar ook verlegen en terughoudend. Ik ben nog niet goed gesocialiseerd. Mijn verzorgers mogen mij soms aaien over mijn kop of rug met hun hand. Soms aaien ze mij met een verenstokje. Dat vind ik dan stiekem best wel fijn, al laat ik het niet zo merken. Ook lekkere brokjes eet ik soms uit hun hand. Mijn socialisatieproces gaat vooruit, maar wel met kleine stapjes.

Graag wil ik een tuin om lekker buiten te kunnen zijn. Het is wel fijn als er één sociale kat in mijn nieuwe huisje woont. Maar het hoeft niet persé hoor. Als ik de enige kat ben, is het ook prima. Aan honden ben ik niet gewend, dus naar een huisje met honden wil ik niet. Het liefst woon ik bij 1 of 2 geduldige volwassenen in huis. Kinderen zijn te druk voor mij. Daarom wil ik in een huisje zonder kinderen wonen.

BELANGRIJK: Het is belangrijk dat mijn nieuwe baasjes veel ervaring hebben in het omgaan met verlegen katten zoals ik. Baasjes die veel tijd en geduld hebben om mij op mijn gemak te laten gaan voelen en mij te socialiseren. Die tijd en geduld heb ik nodig. In een nieuwe omgeving zal het namelijk weer een tijd duren voordat ik een beetje gewend ben. Houd je er goed rekening mee dat ik in het begin een terugslag in mijn gedrag zal krijgen? En dat die best wel lang kan gaan duren?

Lekkere hapjes, zoals blikvoer vind ik heerlijk. Als ik fijn aan het smikkelen ben, kun je me ook aaien. Dat kan dan ook goed gebruikt worden in mijn socialisatieproces.

LET OP: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Kanaaldijk in Koedijk.

Ben jij het geduldige kattenbaasje waar ik in mijn eigen tempo gelukkig kan worden? Heb jij tijd en geduld om met mij om te gaan? Ook al duurt het misschien lang voor ik gewend ben? Als jij dan ook nog een fijne tuin hebt hoop ik dat je naar mij komt kijken. Houd je er rekening mee dat ik verlegen overkom als je naar mij komt kijken? Maar die knipoog krijg je zeker. Hopelijk zie ik je snel! Pootje van Nils.

P.S. Tot ik een huisje gevonden heb, mag ik in het grote adoptieverblijf wonen.Nils   -   geplaatst

Geslacht
Kater
Geboren
01-04-2016
Opname
05-04-2021
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Nils

Nils

Nils

Nils
<     Nala
Pebbel     >