Ninja zoekt iemand met veel geduld

In mijn vorige huis had ik een gelukkig leven. Helaas is mijn baasje overleden, ik woonde samen met een andere kat bij haar thuis. We zijn door iemand overgenomen maar ik kon niet overweg met de katten die daar al in huis waren. Nu woon ik bij Stichting Zwerfdier waar ze een nieuw huisje voor mij gaan zoeken.

Ze noemen mij een binnenkat omdat ik nooit buiten kwam. Verkeer ben ik niet gewend en dat is dus heel gevaarlijk voor mij. Honden ben ik ook niet gewend. Ik heb moeite met het wennen aan mijn verblijf hier bij de stichting. Alles is zo nieuw voor mij. Ik raakte helemaal in de stress. Van deze spanning ben ik mijzelf gaan likken. Nu heb ik kale pootjes en ook een kale buik. Uit onzekerheid en angst blaas ik naar de mensen. Mag ik je vragen om daarmee rekening te houden als je bij mij op bezoek komt?

Voorlopig blijf ik een schuchtere kat, ook bij jou thuis. Het gaat dan ook een tijd duren voordat ik aan jou en aan mijn nieuwe huisje ben gewend. Maar ik heb goed nieuws. Langzaam aan begin ik te wennen aan mijn verzorgers. Ze nemen de tijd voor mij en geven mij veel aandacht en aaitjes. Dan lig ik te rollebollen van plezier, soms met mijn vier pootjes in de lucht. Leuk hè? Ze spelen ook met een speelstokje mij. Dan word ik lekker fanatiek. Daarna ga ik heel hard kopjes geven. De mensen zien dat ik een heel lieve poes ben.

Nu maak ik plannen voor mijn toekomst. Ik zoek een appartement of een bovenwoning bij rustige mensen, zonder kinderen en zonder andere dieren. Dat lijkt mij heerlijk. Een fijne rustige omgeving waarin ik geen stress krijg zodat ik mijn vacht niet kaal ga likken. Wil je mij dat bieden? Dan nodig ik je uit om een afspraak met mij te maken. Dan kun je mijn mooie zwarte vacht zien, en ook de kleine witte haartjes op mijn borst. Tot gauw, liefs van Ninja.

Ninja   -   geplaatst

poes