Okky zoekt een huisje zonder andere dieren.

De mensen vinden mij een leuke lieve kat. Maar toch woon ik voor de derde keer bij Stichting Zwerfdier. Hier vertel ik mijn verhaal. Toen ik zes weken oud was ben ik met mijn drie broertjes en twee zusjes naar Stichting Zwerfdier gebracht. Vanaf het begin was ik erg lief en speels. Na een maand bij de Stichting ging ik naar mijn nieuwe huisje. Eind 2006 heb ik mijn dijbeen gebroken en daar zit nu een pen in. Daar heb ik geen last van. In 2014 ging de baby des huizes kruipen en zijn stem ontdekken. Dit gaf mij erg veel onrust en ook angst. Ik ging naast de bak plassen. Ook ging ik de andere kat in huis aanvallen, iets wat ik nooit eerder had gedaan. Mijn baasje besloot dat terugkeer naar de Stichting de enige en beste optie was. Dat gebeurde in 2015. Hier krijg ik een blaasdieet. Dat heb ik levenslang nodig. Wil je daar rekening mee houden als je mij in huis neemt? Ik was veel te dik maar toch mocht ik naar mijn tweede huisje vertrekken. Daar was ik snel gewend en had ik het enorm naar mijn zin. Ik woonde met mijn baasje en ik was een echte knuffelkat. Eind 2017 ben ik opnieuw teruggebracht naar de stichting. Mijn baasje kon mij niet de verzorging geven die ik nodig heb. De laatste tijd ben ik behoorlijk afgevallen. Dat had te maken met problemen met mijn schildklier. Daaraan ben ik inmiddels succesvol geopereerd. Inmiddels ben ik hersteld van de operatie en ben ik toe aan de volgende stap in mijn leven. Een fijn huisje waar ik de rest van mijn leven mag wonen. Zodat ik nooit meer hoef te verhuizen. Weet je wat ik graag wil? Een rustig huisje met een tuin waar ik lekker veel bewegingsvrijheid heb zodat ik niet opnieuw te dik word. Thuis was ik een balkon gewend en geen verkeer daarom woon ik liever niet bij een gevaarlijke drukke weg. Kleine kinderen vind ik eng en andere dieren vind ik vreselijk. Ik ben lief, spontaan, aanhankelijk en heel open naar mensen. Ik lig graag op schoot en ik ben gek op aandacht. Vooral aaien op mijn buik vind ik heerlijk. Dus ik ben met recht een knuffelkat. Zie je mijn mooie rode vacht? Verder heb ik wit op mijn borst, mijn buik en op mijn pootjes. Kom je eens op bezoek bij mij? Graag, dan zal ik je van harte verwelkomen! Groeten van Okky.

Okky   -   geplaatst

10-05-2006