Patty zoekt een nieuw huisje.

Mijn baasje kan niet meer voor mij zorgen en daarom woon ik nu bij Stichting Zwerfdier. Ik heb altijd alleen bij mijn baasje gewoond. Hij was de enige die mij kon en mocht aanhalen. In mijn vorige huisje had ik wat kwaaltjes en probleempjes. Ik spuugde af en toe en ik plaste soms buiten de bak. De reden was misschien dat mijn bak op het laatst niet op tijd was schoongemaakt omdat mijn baasje ziek was. Mijn bloed is onderzocht, daar kwam niets bijzonders uit. Mijn schildklier functioneert normaal. Sommige mensen denken dat ik iets dementeer maar mijn meeste verzorgers geloven daar niets van. En ikzelf ook niet, ha ha. Tja, ik ben een bejaard poesje, en gezien mijn leeftijd doe ik het eigenlijk nog heel goed. En ik zie er nog goed en mooi uit. En nu bij de stichting? Tja, daar lopen allemaal mensen rond. Ik kan simpelweg niet meer eenkennig zijn. Al gauw vond ik alle aandacht en alle aaitjes van mijn verzorgers heel leuk. In het begin mepte ik de mensen van de stichting nog wel eens maar nu niet meer hoor. Ze weten hoe dat komt, dat ga ik je vertellen. Als je mij op mijn kopje en mijn schouders aait vind ik het leuk. Als je mij op mijn achterlijf aait vind ik dat niet leuk, dan kan ik soms meppen. Ik was een tijdje niet lekker. Nu bleek dat ik een blaar op mijn tong had. Ik kreeg medicijnen en de blaar gaat weg. Gezien mijn leeftijd en mijn verleden vraag ik jou om een huisje waar ik als enige huisdier mag wonen. Een appartement is voldoende voor mij. Ik vind het leuk als je veel thuis bent en mij veel aandacht kunt geven. Dan kom ik lekker kronkelend vragen om jouw aandacht en knuffels. Wil je wel geduld met mij hebben? Ik heb zo lang alleen bij mijn vorige baasje gewoond. Ik moet nog wennen aan alle nieuwe dingen in mijn leven. Ik wil nog meer vertellen maar dat doe ik later wel. Het zijn geen bijzondere dingen hoor, het belangrijkste staat hier al.

Patty

22-06-2000