Pebbel zoekt een huis met grote tuin of erf

“Ik ben een heel terughoudende speelse poes”

Mijn naam is Pebbel. Met mijn mooie cyperse jasje met een paar vleugjes rood en mijn mooie gele ogen, verover ik vast jouw hart. Luister maar naar mijn verhaal.

Ik liep al een tijdje rond bij de vinder. Zij zag dat ik krols was. Later bleek ik zwanger te zijn. Ik ben toen gevangen door de VKA (Vermiste Katten Alkmaar). Eerst ben ik een tijdje door hen opgevangen. Daarna ben ik bij Stichting Zwerfdier komen wonen. Daar ben ik bevallen van mijn kittens. Bij Zwerfdier woon ik in het grote adoptieverblijf. Dit is de beste plek voor een bange poes om lekker haar eigen gang te kunnen gaan.

Mijn karakter is ondernemend, speels maar ook bang en heel terughoudend. De mensen daar zien dat ik nieuwsgierig ben. Als een van de verzorgers mij uitdaagt om te spelen, vind ik dat heel leuk. Als ik dan zo lekker aan het spelen ben, vergeet ik soms dat ik zo schuw ben. Leuk hè?

Graag wil ik naar een huis met een grote tuin. Of naar een boerderij, dat lijkt me ook heerlijk. Als ik maar veel ruimte heb om buiten te kunnen spelen. Dat is namelijk heel belangrijk voor mij.

Andere katten vind ik heel leuk. Ik kijk graag hoe ze met elkaar omgaan. Soms doe ik neusje-neusje met ze. Daarom is het belangrijk dat in mijn nieuwe huisje minimaal één andere sociale speelse kat woont. Maar meer mag ook hoor. Dat vind ik heel gezellig! Aan honden ben ik niet gewend, dus naar een huisje met honden wil ik niet. Het liefst woon ik bij 1 of 2 geduldige volwassenen in huis. Kinderen zijn te druk voor mij. Daarom wil ik in een huisje zonder kinderen wonen.

BELANGRIJK: Het is belangrijk dat mijn nieuwe baasjes rustig zijn en veel ervaring hebben in het omgaan met bange katten. Baasjes die veel tijd en geduld hebben om mij op mijn gemak te laten gaan voelen in een huisje. In een huiselijke omgeving zal het een tijd duren voordat ik een beetje gewend ben. Houd je er goed rekening mee dat ik in het begin een terugslag in mijn gedrag zal krijgen? En dat die best wel lang kan gaan duren?

Lekkere hapjes, zoals blikvoer en gekookte kipfilet, vind ik heerlijk. Daarmee kan je mij echt paaien. Dat kan dan ook goed gebruikt worden in mijn socialisatieproces.

Mijn verzorgers kunnen mij niet aaien. Als ze te dichtbij komen, vind ik dat eng. Dan loop ik weg. Het is onduidelijk of ik ooit aaibaar zal worden. Houd je hier serieus rekening mee als je mij in huis neemt?

BELANGRIJK: Ik verzorg mijn vacht niet. Daarom is het belangrijk dat mijn vacht goed verzorgd wordt. Omdat ik dat heel vervelend vind, kan dit alleen onder narcose worden gedaan bij een dierenarts. De mensen van Zwerfdier lichten je hier verder over in.

LET OP: Ik mag niet geplaatst worden in de buurt van de Kennemerstraatweg in Heiloo.

Ben jij het ervaren kattenbaasje dat mij een zonnige toekomst kan geven in een fijn huisje? Heb jij tijd en geduld om met mij om te gaan? Ook al duurt het misschien lang voor ik gewend ben? En heb jij één of meer kattenmaatjes voor me? En die voor mij zo belangrijke grote tuin? Dan hoop ik dat ik jouw hart veroverd heb met mijn verhaal en dat je naar me komt kijken. Houd je er rekening mee dat ik naar je blaas als je naar mij komt kijken? Ik hoop je gauw te zien! Kopje van Pebbel.

P.S. Tot ik een huisje gevonden heb, mag ik in het grote adoptieverblijf wonen.Pebbel

Geslacht
Poes
Geboren
01-10-2019
Opname
16-06-2020
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Pebbel

Pebbel

Pebbel

Pebbel

Pebbel in het echt zien?

Neem voor een afspraak telefonisch contact met ons op:
072 - 561 24 82

<     Party
Pepsi     >