Pipje wil samen met Prutje naar een huisje

Mijn zusje Prutje ik zijn enorm aan elkaar gehecht. Wij kunnen niet zonder elkaar. Daarom zoeken wij samen een fijn huisje.

Prutje en ik woonden samen met andere katten in een huis. Of beter gezegd, bij het huis. Wij waren namelijk altijd buiten. Hierdoor waren wij ietwat verwilderd. De mensen vonden dit geen goede situatie voor ons. Nu wonen wij bij Stichting Zwerfdier. Hier voelen wij ons weer prettig.

De eerste periode moest ik erg wennen aan de nieuwe situatie. Alles vond ik eng. Mijn zusje en ik zaten vaak op de kast als er mensen in de kamer waren. Zodra ze weg waren, kwamen wij beneden. Maar inmiddels ben ik wat meer gewend. Ik durf vaker van de kast te komen als er mensen in de kamer zijn. Vooral bij mensen die ik ken want ik ben heel nieuwsgierig naar hen. Onbekende mensen vind ik vaak nog eng. Als ik beneden ben, kom ik soms naar de mensen toe. Dan draai ik om ze heen met mijn staart in een krul. Dan snuf ik aan hun vinger en laat ik mij voorzichtig aaien. Dat vind ik best spannend maar ook heel fijn.

Ik ben heel speels. Graag speel ik met balletjes en verenstokjes. Mijn zusje en ik zijn onafscheidelijk. Wij spelen, slapen en eten samen. Wij zoeken een huisje bij mensen die gewend zijn om met veel geduld en tijd katten te laten wennen. Ik heb de eerste stappen al gezet in het socialiseren naar mensen. Maar in een nieuw huisje zal het opnieuw weer heel spannend zijn. Wil je hier serieus rekening mee houden als je ons in huis neemt?

Kinderen ben ik niet gewend, die zijn te druk voor mij. Met andere katten ga ik goed om. De buitenlucht vind ik heerlijk. Daarom is een tuin belangrijk voor mij. Dit moet wel een afgesloten tuin zijn. Houd je daar rekening mee als je ons in huis haalt?

Heb jij ervaring met katten zoals wij? Heb jij tijd en geduld om ons te laten wennen aan jou? En, heb jij geen kinderen maar wel een fijne afgesloten tuin? Kom dan maar snel eens kennis maken met ons. Dáág! Groetjes van Pipje (en Prutje natuurlijk).

Pipje   -   geplaatst

Geslacht
Poes
Geboren
01-05-2018
Gecastreerd
Ja
Kan met andere dieren
Ja
Pipje

Pipje

Pipje
<     Patje
Poetje     >